Enlaces accesibilidad
Barcelona

El Tibidabo reobre el dissabte amb el 100% de les atraccions

  • El parc d'atraccions recupera la seva oferta habitual d'atraccions i espectacles i amb un aforament del 100%
  • Aquest any es commemora el 20è aniversari de la gestió pública del parc per part de l'Ajuntament de Barcelona
  • L'objectiu és aconseguir els 600.000 visitants i que el 60% de desplaçaments al parc es facin en transport col·lectiu

Per
El Tibidabo reobre les seves atraccions aquest dissabte

El parc d'atraccions Tibidado de Barcelona reobrirà les portes aquest dissabte, recuperant la seva oferta habitual d'atraccions i espectacles i amb un aforament del 100%. Després de dos anys de pandèmia on s'ha vist obligat a tancar durant alguns períodes i a prendre unes certes mesures com el tancament d'algunes atraccions, el parc estrena temporada amb l'esperança de retornar a la normalitat. 

Horari i oferta d'atraccions habituals

Ara, el parc recuperarà el seu horari usual, per la qual cosa obrirà a les 11 hores i les tarifes continuaran sent les mateixes que en la temporada anterior, a més, els locals de restauració funcionaran amb normalitat. A més, s'obrirà l'Embruixabruixes', l'atracció més antiga del parc, i el 'Virtual Express', que no funcionava de la forma que ho fa habitualment.

El parc va iniciar la temporada del 2021 amb una oferta "bastant limitada", ha recordat la directora del parc, Rosa Ortiz. Ha afegit que va anar ampliant l'oferta progressivament fins que al final de temporada estava pràcticament tot obert.

20è aniversari de la gestió pública

"El Tibidabo torna a la normalitat", ha assegurat el tinent d'alcalde, Jaume Collboni. I també ha destacat que aquest 2022 es commemoraran els 10 anys de l'aliança entre Unicef i el Tibidabo, i el vintè aniversari de la gestió pública del parc per part de l'Ajuntament de Barcelona.

Abans de la pandèmia, el Tibidabo obria uns 159 dies a l'any. L'any 2020, la xifra es va reduir als 54 dies. En 2021, va augmentar fins als 113, quan va rebre 400.000 visitants, un número que segons Ortiz ja començava a ser important. Aquesta xifra, però, encara està lluny dels 700.000 visitants que rebia habitualment abans de la pandèmia.

Aconseguir 600.000 visitants

L'objectiu enguany és aconseguir els 600.000 visitants. També es pretén aconseguir que el 60% de desplaçaments al parc es facin en transport col·lectiu, comparat amb el 43% del 2021. En aquest sentit, Collboni ha destacat la 'Bufona de llum', el nou funicular d'accés al Tibidabo que al seu torn és atracció i que des de la seva posada en marxa al juny de l'any passat han utilitzat 250.000 persones.

Uns altres dels propòsits del Tibidabo per a aquest 2022 són la recuperació econòmica del parc i potenciar la visita de turistes a la seva àrea panoràmica.

De moment continuarà sent obligatori l'ús de la màscara dins del parc en tot moment i continuarà havent-hi gel hidroalcohòlic a l'entrada i sortida de les atraccions.