Enlaces accesibilidad
GSMA

El MWC confirma les seves millors previsions en reunir més de 60.000 assistents

Per
L'impacte econòmic del MWC superarà els 240 milions d'euros previstos inicialment
L'impacte econòmic del MWC superarà els 240 milions d'euros previstos inicialment

El Mobile World Congress ha tancat la seva edició de 2022 amb més de 60.000 assistents, confirmant així les seves millors previsions. L'organitzadora del congrés tecnològic, GSMA, havia pronosticat la presència d'entre 40.000 i 60.000 congressistes. Les dades confirmen que el MWC comença la seva recuperació després d'una edició fluixa l'any 2021, amb poc més de 20.000 congressistes presencials, i un 2020 en el qual el virus va obligar a cancel·lar l'esdeveniment.

Més de 60.000 persones han assistit al MWC | Àlex Cabrera

"Res supera al Mobile en persona. Ha estat emocionant reunir la nostra comunitat, tan apassionada per la connectivitat, per a discutir sobre les oportunitats que s'aveïnen", ha dit el conseller delegat de GSMA, John Hoffman. El director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, ha qualificat d'"absolutament reeixida" l'edició d'aquest any del MWC.

Serrallonga ha assegurat estar "molt content" i que s'han superat totes les expectatives prèvies. "Més de 60.000 visitants és una xifra que no somiàvem fa pocs mesos", ha apuntat, i ha destacat la qualitat dels participants i de les reunions i ponències que s'han celebrat. Ha subratllat que "Barcelona torna a estar al mapa amb un esdeveniment de primeríssim nivell".

Consulta la nota de premsa del balanç oficial del 2022.

L'impacte econòmic supera les previsions

L'impacte econòmic de l'edició d'enguany del Mobile World Congress superarà els 240 milions d'euros previstos inicialment per l'organització, segons ha assegurat el CEO de la GSMA, John Hoffman. "Estem encantats, mireu al vostre voltant", ha indicat Hoffman des del MWC. El CEO del congrés defensa que els resultats del Mobile 2022 "són fenomenals".

"Amb el que hem vist aquesta setmana, l'impacte econòmic serà més d'un quart de 1.000 milions d'euros. La nostra feina és reunir la indústria, però també contribuir a la comunitat local i ajudar-la a tirar endavant", ha precisat. Està previst que aquesta tarda Hoffman doni a conèixer el balanç de tancament del congrés.

"Tothom sembla estar molt content que el MWC hagi tornat, els restaurants tenen feina, els hotels estan ocupats per gairebé primera vegada", ha assenyalat el CEO de la GSMA, que destaca que les aglomeracions al transport públic, per agafar taxis o moure's per la ciutat ja han "tornat als nivells del Mobile". Segons Hoffman, tot i que no s'arribarà a les xifres rècord de participació prèvies a la pandèmia, els congressistes consideren que fins i tot "és millor".

"Les mascaretes amaguen els somriures, la gent està molt contenta", ha defensat Hoffman. "El MWC mai ha estat un tema de xifres, sinó de qualitat. De comptar amb la gent apropiada, dels llocs que toca, i dels nivells que cal, i és el que estem veient, alts càrrecs d'arreu del món aquí per reunir-nos i debatre", ha destacat.

Possible renovació el 2024

Quan a la possible renovació més enllà del 2024, Hoffman ha remarcat que la relació entre la GSMA, Fira i les administracions és "fenomenal" i "mútuament beneficiosa". Tot i això, afirma que encara no han pensat sobre què fer més enllà d'aquesta data.

"Un cop acabem aquest congrés, cap a mitjans d'any començarem a obrir negociacions i a parlar del futur, primer internament, i després veurem què passa", ha afirmat. En concret, ha dit que la GSMA no es marca calendaris, però que la decisió sobre els plans de futur es prendrà "probablement a mitjans del 2023".

Posició "ferma" sobre el conflicte de Rússia

Hoffman ha reiterat el posicionament de la GSMA sobre el conflicte de Rússia amb Ucraïna, que ha descrit com a "ferm". "Es va prohibir el pavelló rus, i condemnem la invasió d'un país sobirà, volem pau i seguim el que dicten les sancions", ha dit.

Tot i la prohibició del pavelló rus, al MWC d'enguany hi ha hagut empreses provinents de Moscou. "No podem aturar a empreses que poden participar en el congrés, legalment, algunes han vingut, però esperem que quan tornin a casa contribueixin a fer la pau", ha remarcat.

El Low Code arriba per agilitzar el procés de creació d'aplicacions

En aquesta del MWC, el Low Code ha arribat per agilitzar el procés de creació d'aplicacions i de programari. De fet, els seus impulsors l'han batejat com a programació per a inexperts. La idea és que tothom, i amb molt poca formació, pugui arribar a desenvolupar solucions tecnològiques.

El Low Code arriba per agilitzar el procés de creació d'aplicacions i programari | Álex Cabrera

Al Mobile s'hi han presentat diversos exemples elaborats amb Low Code, com un cotxe de Fórmula 1 en col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya que es controla amb programari.