Enlaces accesibilidad
Cuina

Comença el Fòrum Gastronòmic de Girona

  • El certamen espara rebre durant tres dies uns 15.000 visitants
  • Hi participen figures com els germans Roca, Ada Parellada, Fina Puigdevall i Jordi Cruz

Per
Comença el Fòrum Gastronòmic de Girona

El Fòrum Gastronòmic torna aquest març a la ciutat de Girona amb una extensió de 7.000 m2, 120 expositors i una previsió d'atraure a 15.000 visitants. La programació de la cita, centrada en la gastronomia professional, estrena sessions monogràfiques dedicades a l'steak tartar, el pastís de formatge o la xocolata. Aquesta quinzena edició tindrà com una de les cites ineludibles el sopar solidari que dilluns es farà al Celler de Can Roca de la mà de Joan Roca, Massimo Bottura i Mauro Colagreco. Tots els ingressos del sopar es destinaran al Trueta.

Per mostrar part dels nous productes que els emprenedors estan creant, el Fòrum Gastronòmic estrena un espai per a start-ups i empreses innovadores. En aquest espai, els emprenedors tenen un quart d'hora per exposar els seus projectes als assistents i aconseguir inversió per tirar-los endavant.

Un altre espai que es fa per primer cop és el destinat als debats. En aquest sentit, es plantegen diversos reptes que han detectat que inquieten a empresaris i treballadors del sector per buscar possibles solucions. El primer debat és sobre els horaris dels restaurants, el talent dels treballadors, la formació i la remuneració del sector. En el segon debat l'objecte de discussió és sobre els relleus generacionals en els negocis, mentre que en l'últim es parla de com millorar l'experiència del client a la sala dels restaurants.