Enlaces accesibilidad
Criptomonedes

El nou diner que ha de moure el món

  • Les criptomonedes estan assumint cada cop més el paper de valor refugi que històricament tenien metalls preciosos com l'or
  • Creixen les veus que demanen una major regulació per evitar el frau i l'especulació sense límits

Per
Criptomonedes: introducció i conceptes bàsics

Les criptomonedes estan jugant un paper important en la guerra d'Ucraïna. Per a alguns ciutadans, tant ucraïnesos com russos, s'han convertit en un valor refugi pels seus diners i béns. Als primers per salvar-los de la destrucció, i als segons per esquivar les sancions que ha imposat Occident.

Per la professora de l'escola de negocis de la UPF Luz Parrondo, les criptomonedes poden ser un terreny abonat per a evasors i delinqüents. És per això que cada vegada més governs i institucions de governança internacional demanen que s'estableixi un marc regulatori. Els partidaris d'implantar aquesta regulació bàsics argumenten que amb l'increment de l'ús de les criptomonedes, a hores d'ara en mans sobretot d'especuladors, qualsevol fallada pot significar la desestabilització dels mercats financers.

Als Estats Units, el president Joe Biden ha ordenat aquesta setmana a diverses agències governamentals que facin un estudi en profunditat de com funcionen aquest tipus de monedes virtuals (i la cadena de blocs que les sustenta) i quina és la millor manera de posar unes regles de joc que assegurin la protecció del consumidor i no facin mal a la innovació.