Enlaces accesibilidad
COVID-19

La vacuna de reforç d'Hipra crea més anticossos que la de Pfizer

  • Els primers resultats de l'assaig també registren efectes secundaris més lleus
  • La farmacèutica investigarà ara en un nou estudi si passa el mateix amb els vacunats amb Astrazeneca

Per
La vacuna d'Hipra ja està en la fase prèvia a la comercialització
La vacuna d'Hipra ja està en la fase prèvia a la comercialització

La vacuna de la farmacèutica Hipra d'Amer crea més anticossos que la de Pfizer com a dosi de reforç. Els últims resultats de l’assaig clínic demostren que les persones que han rebut la tercera dosi amb la vacuna catalana han generat més anticossos, és a dir, una immunitat més alta, que no pas les que ho han fet amb la de Pfizer. A més, els efectes secundaris entre els voluntaris han estat més lleus si s’han punxat la vacuna d’Hipra.

La directora d’Investigació i Desenvolupament d’Hipra, Segons Elia Torroella, detalla que l'assaig ha detectat que la quantitat d'anticossos es va multiplicar entre les persones que van rebre el tercer vaccí d'Hipra: "L’increment d’anticossos neutralitzants per part de les persones que han rebut com a dosi de reforç la vacuna de Pfizer és de 67, mentre que amb Hipra se superen els 160".

L'assaig clínic en el qual han participat més de 700 voluntaris en deu hospitals de tot Espanya.

La EMA autoritza un assaig per conèixer la immunitat davant òmicron amb AstraZeneca

Ara, l'objectiu és determinar si passa el mateix amb els que han rebut AstraZeneca. L’Agència Europea de Medicaments (EMA) ha demanat als laboratoris d’Hipra Amer una ampliació de la investigació per conèixer, determinar i comparar la resposta en la generació d'immunitat en les persones vacunades amb dues dosis d'Astrazeneca i davant la variant òmicron.

Es tracta d'un segon assaig clínic fase IIb, que seria complementari i que busca determinar i comparar els canvis en la immunogenicitat contra la variant òmicron en els voluntaris que han rebut dues dosis de la vacuna d'AstraZeneca i la d'Hipra com a dosis de reforç, enfront aquelles que han rebut com a reforç la de Pfizer.

L'estudi es realitzarà en cinc centres hospitalaris espanyols, entre Galícia i a Madrid, i es necessiten uns 300 voluntaris que estiguin vacunats amb Astrazeneca, no hagin passat la covid i no hagin rebut cap dosi de reforç. Precisament, ara busquen aquests voluntaris.

La previsió d’Hipra és que l’EMA autoritzi la comercialització de la vacuna al mes de maig. D’aquesta manera, es convertiria en la primera vacuna aprovada com a dosi de reforç a la Unió Europea.

Vols fer-te voluntari? Informació dels Hospitals on es farà aquest nou estudi

• HM Sanchinarro (Madrid), HM Puerta del Sur (Móstoles), HM Modelo (A Coruña) y HM Rosaleda (Santiago de Compostela): https://ecv.microsoft.com/L0vyXXcytA

• Hospital Gregorio Marañón (Madrid): investigacionmicrobiologia@iisgm.com