Enlaces accesibilidad
17 de març

El Cirque du Soleil estrena el seu nou espectacle 'Luzia'

  • La carpa té 19 metres d’altura i 51 de diàmetre i capacitat per a 2.600 espectadors
  • ‘Luzia’, que es representarà el 17 de març, és un espectacle que mescla el món asteca i la figura de Frida Kahlo
  • El conflicte bèl·lic no afectarà l'espectacle on actuen artistes de 25 països, entre ells russos i ucraïnesos

Per
El Cirque du Soleil estrena el seu nou espectacle 'Luzia'

Cirque du Soleil arriba aquest 17 de març a l'Hospitalet de Llobregat per representar el seu nou espectacle ‘Luzia’. Una proposta inspirada en la riquesa de la cultura mexicana i que posa en escena molts llocs, rostres i sons barrejant tradició i modernitat d'un Mèxic entre el món asteca i la figura de Frida Kahlo. És el primer muntatge de la companyia a Europa després de la pandèmia. Després de l’Hospitalet, on estaran fins al 15 de maig, ‘Luzia’ visitarà Alacant i Madrid.

El Cirque du Soleil torna a Catalunya amb un espectacle amb l'aigua com a protagonista | Agnès Batlle

El conflicte bèl·lic no afectarà l'espectacle on actuen artistes de 25 països, entre ells russos i ucraïnesos.

Més de 100 operaris van començar fa un mes a aixecar la carpa, situada a la Travessia Industrial, darrere de l’Hospital de Bellvitge. Aquesta compta amb 19 metres d’altura i 51 de diàmetre. S’aguanta a terra amb més de 500 piquetes i han fet falta vuit dies per muntar-la completament.

65 tràilers per transportar el material

Lucía Herrero, coordinadora de compres i administració del Cirque du Soleil, explica que l’espectacle ‘Luzia’ viatja en 65 tràilers que transporten 2.000 tones de material i equipament. L’equip està format per 43 artistes, 37 tècnics i 25 administratius.

Herrero ha explicat que posar en marxa la maquinària de la companyia després de la pandèmia ha estat un procés molt complicat i que, després d'estrenar a Londres, han vingut a Barcelona perquè sempre s'han sentit molt ben acollits.

Evocació onírica

Amb impressionants acrobàcies i les habituals sorpreses visuals de la companyia, 'Luzia' convida el públic a submergir-se en una evocació onírica plena de color i música.