Enlaces accesibilidad
Guerra d'UcraÏna

Hotels d'arreu de Catalunya acullen més de 2.000 persones arribades d'Ucraïna

  • Creu Roja s'encarrega d'habilitar les habitacions per a les persones que arriben fugint de la guerra

Per
15 hotels allotgen ucraïnesos arribats a Catalunya
15 hotels allotgen ucraïnesos arribats a Catalunya

La Creu Roja ha habilitat 15 hotels arreu de Catalunya per allotjar més de 2.000 persones arribades d'Ucraïna. Un d'aquests establiments se situa a Santa Susanna i acull més de 400 persones ucraïneses que han escapat de la guerra, la majoria són dones i nens. L'acollida en hotels és una primera mesura d'ajuda que han posat en marxa administracions amb col·laboració amb Creu Roja abans de trobar allotjaments més estables als refugiats.

A cada punt d’acollida hi ha equips de psicòlegs, treballadors socials, traductors o personal sanitari entre d’altres per fer aquesta primera rebuda.

Des de l’inici del conflicte, Creu Roja ha mobilitzat 300 voluntaris i tècnics per atendre a totes aquelles persones ucraïneses arribades a Catalunya.

Segons el gremi, a partir d'aquí es disposaran de places hoteleres de dos tipus: de curta i llarga estada. Les places d'allotjament transitori, per a persones que es traslladin a altres ciutats o pendents de reagrupar-se amb família o coneguts.

En aquests moments, aproximadament el 70 % de les persones que entren per tren o amb avió a Barcelona estan de pas cap a altres destinacions.

I també es facilitaran places per allotjament de llarga estada, de setmanes o mesos. Per aquestes, s'estan buscant establiments que podrien ser fora de Barcelona o bé hotels que encara estiguin tancats després de la pandèmia i amb places buides. Els gremis d'hotelers s'han posat a disposició de les administracions per oferir habitacions, de la mateixa manera que ho van fer la pandèmia.

A Sabadell un altre hotel també allotja desenes d'ucraïnesos que han arribat a la ciutat.