Enlaces accesibilidad
Impacte econòmic

La indústria càrnia preveu un augment de costos de producció

Per
Els sector carni preveu un augment de costos de producció

La indústria càrnia ha alertat que els costos de producció s'han disparat a conseqüència de l'amenaça de desabastiment de les matèries primeres per a l'alimentació animal i l'escalada dels preus dels aliments. A això s'ha unit els "enormes increments" de l'energia elèctrica, que han multiplicat els imports de les factures de les empreses en un sol any.

En aquest sentit, l'Associació Nacional d'Indústries de la Carn d'Espanya ha avisat de la "gravíssima situació" que travessa la indústria càrnia generada pels efectes econòmics de la pandèmia, però també per les conseqüències del conflicte a Ucraïna: la crisi de subministraments, l'escalada dels preus de l'energia, la inflació i també la vaga de transports.

La vaga de transports amenaça amb la paralització de l'activitat

A més, Anice ha subratllat que la vaga de transports està tenint una "alta incidència" en les indústries alimentàries i que amenaça amb la paralització de l'activitat, amb greus perjudicis com la impossibilitat de subministrar aliments als animals en les granges.

D'altra banda, la patronal de la indústria càrnia ha lamentat que la Comissió Europea està valorant l'obertura de l'emmagatzematge privat per a la carn de porcí. Una mesura que consideren de "difícil justificació", tenint en compte l'alça de les cotitzacions en les últimes setmanes. La indústria càrnia veu aquesta mesura com "un greuge" per al sector en un moment d'"enormes dificultats" i que no compta amb cap ajuda de l'Administració.

D'aquesta manera, Anice demanda que s'adoptin "accions urgents" que resolguin aquesta situació o adverteixen que l'impacte sobre el teixit industrial "serà demolidor".