Enlaces accesibilidad
Brain Film Fest

Quins són els límits de la tecnologia en el cervell?

  • La cinquena edició del Brain Film Fest 2022 se celebrarà del 17 a 20 de març a Barcelona
  • El festival s'inaugura amb l'agredolça Supernova, una història sobre l'amor i l'alzheimer
  • L'actriu Carme Elias rebrà el Premi Especial al certamen

Per
Quins són els límits de la tecnologia en el cervell?

On resideix la imaginació? Cap on evoluciona la intel·ligència humana? Quins són els límits de la tecnologia en el cervell? Aquests són alguns dels interrogants que ens planteja el Brain Film Fest. Projeccions de pel·lícules, curtmetratges, taules rodones gratuïtes i també tallers per investigar un òrgan tan desconegut com el nostre cervell.

La cinquena edició del Brain Film Fest 2022 se celebrarà del 17 a 20 de març a Barcelona.

Els interrogants que ens planteja el Brain Film Fest

Alzheimer

Amor i una malaltia neurodegenerativa. El festival s'inaugura amb l'agredolça Supernova: Colin Firth i Stanley Tucci són una parella, que després de rebre un diagnòstic d'alzheimer decideixen recórrer Anglaterra per retrobar-se amb amics i familiars. Una celebració de l'amistat quan saps que el final hi és a prop...

Ho farà amb una programació que comptarà amb documentals sobre el TDAH, el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat, els cíborgs, les persones superdotades i les dones científiques.

Superdotats

Las Cebras, de José Reguera, ens parla de fins que punt la intel·ligència pot arribar a ser un obstacle, un motiu de sofriment, centrant-se en “Les persones superdotades''. És un col·lectiu que la psicòloga francesa Jean Siaud Facchin comparava amb les zebres, animals formidables que l'ésser humà ha estat incapaç de domesticar.

TDAH

The Disruptors, de Stephanie Soechtig, ofereix una mirada insòlita sobre que significa sofrir TDAH seguint el dia a dia de diverses famílies.

Cíborgs

El documental 'I am a Human' d'Elena Gaby i Taryn Southern, inèdit a Espanya, fa un seguiment al primer grup de "cíborgs" del món, un tetraplègic, un invident i un pacient de Parkinson i a l'equip de científics que els segueixen.

Aquestes són només algunes de les estrenes destacades d'aquesta cinquena edició del Brain Film Fest que juntament amb taules rodones, conferències i tallers respondran a preguntes com: on resideix la imaginació, que mecanismes del cervell ens permeten jugar amb l'intangible, o fins on pretenem arribar amb els avanços que conjuminen tecnologia i robòtica. Una revolució silenciosa que podria definir el futur de la humanitat.

Carme Elias rebrà el Premi Especial Brain Film Fest

El festival reconeixerà la trajectòria de l’actriu Carme Elias. La intèrpret catalana, que va anunciar la seva retirada després de guanyar el Gaudí d'Honor al 2021, rebrà el nou Premi Especial Brain Film Fest a la cerimònia de cloenda del festival. A més, el certamen impulsat per la Fundació Pasqual Maragall també projectarà el seu últim treball, la pel·lícula de Claudia Pinto 'Las consecuencias', on Elias i la resta de l'elenc encarnen personatges que conviuen amb el trauma a l'illa de La Palma.