Enlaces accesibilidad
Acollida

Arribada constant d'ucraïnesos a la Fira

Per
Arribada constant d'ucraïnesos a la Fira

Al centre de recepció de refugiats de la Fira de Barcelona, la situació és ben diferent a la caòtica de divendres. Ja sense cues, la majoria dels ucraïnesos arriben amb cita prèvia per tramitar permisos laborals i de residència. Segons fonts oficials, en aquest punt ja s'han registrat 226 sol·licituds de protecció temporal.

El centre de primera acollida opera de 8 a 20 h

D'acord amb la informació facilitada pel Ministeri, el centre de Barcelona funciona de manera ordinàrìa per oferir documentació des de les 8 fins a les 20 h, però per assistir situacions d'emergència està obert les 24 hores del dia. Per exemple, si les persones que hi acudeixen requereixen allotjament d'urgència se'ls facilita els hotels que s'han habilitat per a aquesta finalitat.

En general, un cop arriben al pavelló amb cita prèvia, els sol·licitants d'ajuda poden fer els tràmits en un espai de la Policia Nacional, que hi ha destinat una cinquantena d'efectius. D'altra banda, el centre compta amb un espai de Creu Roja, i altres administracions com l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat disposen d'un estand informatiu per coordinar-se en el dispositiu d'acollida.

El consistori també ha posat a la disposició dels refugiats els serveis d'emergència i acollida i un equip d'unes 50 persones, entre voluntaris i tècnics, està oferint suport psicosocial o atenció d'algun tipus. Tot i que no és un centre de pernoctació, el pavelló 7 de la Fira compta amb 200 llits per al descans i una zona de menjador, infermeria i ludoteca, especialment destinada als infants.

Nova protesta contra la guerra

A Catalunya, la comunitat ucraïnesa continua mobilitzada. Unes 200 persones han tornat a la plaça Catalunya de Barcelona per reclamar més ajuda internacional i el tancament de l'espai aeri.

200 persones clamen pel final de la guerra a Ucraïna

També demanen a la ciutadania que no compri als establiments que mantenen la seva activitat a Rússia. La majoria dels manifestants estan preocupats pels familiars que no han marxat d'Ucraïna.