Enlaces accesibilidad
Conflicte Sàhara

Indignació amb la decisió espanyola sobre el futur dels saharauis

  • El Front Polisario i les associacions d'Amics del Poble Saharaui critiquen el gir espanyol
  • Els partits catalans demanen la compareixença de Pedro Sánchez al Congrés

Per
Indignació contra la decisió d'Espanya d'avalar el plau autonomista del Marroc pel Sàhara Occidental

En declaracions a Ràdio 4, el delegat del Front Polisario a Catalunya, Abidin Bucharaya, assegura que es tracta d'un atac a la legalitat internacional i que fer costat al Marroc en aquesta qüestió és un acte de "miopia política". Pel president de la Federació d'Associacions Catalanes Amigues del Poble Saharauí, Toni Guirao, la decisió del govern espanyol no té cap lògica i és una ingerència perquè Espanya no té cap dret a utilitzar el Sàhara Occidental com a moneda de canvi per millorar les relacions amb el Marroc.

ERC, JxCat el PDeCat i la CUP han anunciat que dilluns registraran una petició de compareixença del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats perquè doni explicacions sobre el canvi de posició respecte al Sàhara Occidental.

La iniciativa compta amb el suport de Més País, Compromís, Nova Cànaries, Coalició Canària, EH-Bildu, el Bloc Nacionalista Galleg (BNG) i el Partit Nacionalista Basc (PNB).

Tot plegat arriba després que aquest divendres el govern espanyol donés suport a la proposta del Marroc sobre l'autonomia del Sàhara en una carta enviada pel president de l'executiu, Pedro Sánchez, al rei Mohammed VI.