Enlaces accesibilidad
Benestar

Envellir activament millora la qualitat de vida

  • Són molt els estudis que remarquen la importància de mantenir l'activitat física i mental quan ens anem fent grans
  • Fer esport moderat i apuntar-se a programes universitaris beneficia la vida social i cultural

Per
Els avantatges de l'envelliment actiu

L'esport i també la cultura es converteixen en els nostres aliats a mesura que ens fem grans. En un país on l'esperança de vida està per sobre dels 80 anys, el concepte de vellesa té un altre significat que el que tenia pels nostres pares i avis.

Reescriure la vellesa i buscar nous reptes

Tradicionalment, s'ha fixat un abans i un després de la vida d'una persona un cop acaba la seva carrera laboral i arriba el moment de la jubilació. Ara bé, cada vegada hi ha més persones que entren en aquest període vital amb millor salut i més ganes d'adquirir coneixements i fer coses que les obligacions els havien impedit duur a terme.

És el que els passa a les persones que tenen clar que s'han de mantenir actives. L'experiència del Miquel Pucurull és tot un exemple. Ha corregut 45 maratons i participat en centenars de proves atlètiques, tot i que no s'hi va posar fins als 40 anys. Ara fa xerrades per animar a tothom a mantenir-se actiu i fins i tot ha escrit un llibre.

Els especialistes diuen que està comprovat que seguir fent activitat física moderada millora l'estat anímic i la salut en general.

Igualment important és no descuidar la curiositat i les ganes d'aprendre perquè estimular l'intel·lecte ajuda a envellir amb una molt millor qualitat de vida. L'anomenada 'Universitat de l'Experiència' ofereix 15 programes formatius que van d'un a tres anys. L'únic requisit per participar-hi és tenir més de 55 anys.