Enlaces accesibilidad
Violencia masclista

Detingut un home a Barcelona després de confessar l'assassinat de la seva exparella

  • De confirmar-se que es tracta d'un crim masclista, seria la segona dona assassinada enguany i la vuitena a Espanya
  • El 016 és el telèfon d'atenció a víctimes, és gratuït i no deixa rastre a la factura. El correu és 016-online@igualdad.gob.es

Per
Els Mossos i l'autor confés del l'assassinat de la seva exparella fan la reconstrucció del crim

La dona de 25 anys assassinada a Barcelona havia denunciat la seva exparella per amenaces davant els Mossos d'Esquadra. Segons fonts de la investigació, la víctima estava citada a declarar aquest mateix dilluns davant el jutge per ratificar la denúncia.

L'autor confés ha participat aquest dimarts al matí durant una hora en la reconstrucció dels fets. Els Mossos d'Esquadra l'han portat al domicili on van trobar la jove assassinada. L'home va ser detingut dilluns a la tarda en entregar-se en la comissaria de la Guàrdia Urbana de Sant Martí i després de confessar haver matat la seva exparella. La víctima era mare d'un nen petit.

Minut de silenci en rebuig pel pressumpte crim masclista a Barcelona

Amb signes de violència

Després de l'arribada de l'home, entorn de les sis de la tarda, les autoritats van localitzar el cos sense vida d'una dona amb signes de violència en un domicili a la Gran Via de les Corts Catalanes. La Regió Policial Metropolitana de Barcelona té oberta una investigació per determinar les causes de la mort d'aquesta veïna de la capital catalana, que podrien deure's a un crim masclista.

El jutjat d'instrucció número 1 de la capital, en funcions de guàrdia, es fa fer càrrec de l'aixecament del cadàver i, en els pròxims dies, el jutjat de violència sobre la dona rebrà al detingut, presumpte autor dels fets, d'acord amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

De confirmar-se que es tracta d'un crim masclista,  ja són dos el nombre de dones assassinades enguany per violència de gènere a Catalunya i vuit en tot l'Estat. En total, el nombre de víctimes mortals és de 1.134 des de 2003, després de l'últim assassinat, que va tenir lloc a Ceuta el 14 de març.

Ada Colau condemna el "nou assassinat masclista"

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha expressat a través de les xarxes socials la seva condemna "absoluta del nou assassinat masclista" ocorregut aquesta tarda. En el seu compte de Telegram, Colau ha volgut transmetre "tot el suport i calor a la família víctima d'aquest feminicidi, especialment al seu fill petit".

L'Ajuntament de Barcelona ha activat el protocol de dol i ha fet un minut de silenci, a les dotze del migdia d'aquest dimarts en rebuig a aquest cas de violència contra la dona.

Les persones que són víctimes de violència masclista o veuen amenaçada per aquest motiu la seva integritat física o moral, disposen d'un telèfon d'atenció i assessorament que funciona de manera pemanent: 900.900.120. És gratuït i no deixa rastre a la factura, tot i que si es truca des d'un telèfon mòbil cal esborrar-lo del registre de trucades.

El número 601 00 11 22 oferirà assessorament policial i resoldrà dubtes. Els Mossos també han habilitat un canal de WhatsApp que ofereix informació i assessorament policial a la víctima o potencial víctima de violència masclista. El número és el 601 00 11 22.