Enlaces accesibilidad
Protesta

Els taxis amenacen d'acampar enmig del carrer si no reben ajudes

  • L'acció de plantar els taxis al carrer ja es va produir l'estiu del 2018, quan la justícia va tombar la limitació de les llicències de VTC
  • Els taxistes han començat una marxa lenta en direcció al Parlament contra l'augment de preus del combustible
  • El Govern avança la reunió amb els transportistes i es reunirà el pròxim dijous per definir un paquet de mesures "efectives"

Per
Els taxis se sumen a la vaga dels transportistes per l'alt preu del carburant

El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, s'ha mostrat "molt satisfet" a la sortida de la trobada amb els grups parlamentaris després de la marxa lenta que ha protagonitzat el sector del taxi a Barcelona. "Crec que ens ajudaran", ha comentat. Segons Álvarez, tots ells han estat d'acord en demanar que la Generalitat articuli ajudes per al sector. La protesta, amb motiu de l'alça del preu dels carburants, ha començat aquest dimecres al matí a l'Aeroport del Prat i recolza la vaga que els transportistes van iniciar el passat diumenge 13 de març.

Els taxistes se sumen als transportistes i amenacen amb noves protestes | Héctor Marín

Els grups "ho faran arribar al Departament d'Empresa a veure si es pot articular algun tipus d'ajut extraordinari per al sector o per als autònoms", ha concretat Álvarez, i ha assegurat que tots els grups són "molt sensibles" al problema. "La mobilització ha tingut l'impacte que buscàvem. Hem posat al centre del debat la problemàtica nostra del sector", ha afegit.

"Continuarem picant pedra. Ja els hem dit que si això continua així haurem de parar i que no volem parar, però no tindrem cap més remei", ha matisat, tot i que creu que els ajudaran. Asseguren que volen donar servei a la ciutadania, però que ara mateix la situació amb l'augment del preu dels carburants és "insostenible".

Álvarez ha destacat que la protesta té el suport de totes les associacions del taxi i alguns transportistes i agricultors també s'han sumat a la marxa. En total, han participat en la manifestació uns 1.500 taxistes, segons la Guàrdia Urbana, i uns 300, segons l'Ajuntament de Barcelona.

Si no reben ajudes, "col·lapsaran la ciutat de Barcelona"

El sector del taxi ha avisat que si no reben ajudes "com les aprovades per la pandèmia", iniciaran de nou una protesta estacionant els taxis enmig del carrer. El portaveu d'Élite Taxi, Tito Álvarez, ha amenaçat en plantar taxis a la Gran Via si no aconsegueixen el seu objectiu, una acció que ja es va produir l'estiu del 2018, quan la justícia va tombar la limitació de les llicències de VTC.

Els transportistes tallen la Ronda Litoral

Els transportistes segueixen amb l'aturada i els piquets al Port de Barcelona i han tallat la Ronda Litoral, primer en sentit Besòs, i després en sentit Llobregat, entre les sortides 14 i 17, prop de la Zona Franca. Pimec i les patronals del sector agroalimentari i el gran consum han advertit que la vaga de transportistes ha generat una situació "insostenible" i algunes empreses han hagut d'interrompre l'activitat per la manca de subministrament.

Carlos Folchi: "En els pròxims dies arribarem a un acord"

El Govern ha avançat la reunió amb els transportistes i es reunirà de nou el pròxim dijous per a abordar i definir amb el sector un paquet de mesures que aconsegueixi pal·liar l'impacte del preu dels carburants. El secretari general de l'Associació General d'Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC), Carlos Folchi, ha assegurat a una entrevista amb Aida Sinfreu al Vespre que arribaran a un acord amb el Govern.

El Govern de Sánchez avança a demà la reunió amb els transportistes

"Tenim la convicció que en els pròxims dies arribarem a un acord amb el Ministeri", ha afirmat Folchi. Segons aquest, el Govern hauria de limitar els preus màxims del combustible, establir un paquet de mesures fiscals i un paquet de mesures amb bonificacions per poder aturar la vaga de transportistes.

El president del Govern, Pedro Sánchez, s'ha mostrat convençut que el seu executiu assolirà un acord amb el sector del transport, i ha promès que donarà una resposta "equitativa" i basada "en la justícia social". El dilluns ja es van avançar diverses mesures com 500 milions en majors bonificacions fiscals al gasoil, però faltava la seva concreció. El propòsit del Govern ara és negociar amb les patronals que l'Executiu qualifica de "legítims representants del sector".