Enlaces accesibilidad
Cinema

Penélope Cruz guanyarà l'Oscar a Millor Actriu: el pressentiment de Desirée de Fez

  • La crítica de cinema, Desirée de Fez, fa les seves apostes abans de la gala dels Oscars
  • L’experta té el pressentiment que Penélope Cruz guanyarà el guardó a la Millor Actriu Protagonista
  • Tens disponible 'Punts de vista' en rtveplay.cat

Por

Penélope Cruz en 'Madres paralelas'
Penélope Cruz en 'Madres paralelas'

Tornen els Oscars! Diumenge se celebra la gran cerimònia dels guardons de cinema més importants del món. A ‘Punts de vista’, la crítica de cinema Desirée de Fez fa les seves apostes abans de la gala. I sorpresa! Té un pressentiment! Malgrat que l’experta sap que Penélope Cruz no és la favorita, creu que tornarà a guanyar un premi de l’Acadèmia de Hollywood. La intèrpret va guanyar l’Oscar a Millor Actriu de Repartiment el 2009 per 'Vicki Cristina Barcelona'. Enguany està nominada a Millor Actriu Protagonista per la pel·lícula ‘Madres paralelas’, dirigida per Pedro Almodóvar.

Punts de vista - Les claus dels Oscars més incerts amb Desirée de Fez

Pel que fa a la resta de representació espanyola, hi ha tres nominacions més. Javier Bardem com a Millor Actor Protagonista per la seva interpretació de Desi Arnaz en 'Being The Ricardos', dirigida per Aaron Sorkin; el curt d’animació ‘El limpiaparabrisas’, d’Alberto Mielgo; i Alberto Iglesias per la banda sonora de la pel·lícula ‘Madres Paralelas”.

‘El poder del perro’, la gran favorita

Desiré de Fez ho té clar: “Jo crec que tot apunta que la més nominada que és ‘El poder del perro’, la pel·lícula de Jane Campion’ és la que triomfarà”. L’experta explica que hi ha rumors per les xarxes socials que 'Coda', que en un principi no té tantes opcions, podria donar-nos una sorpresa però està gairebé segura que el film de Campion serà la gran guanyadora.

Les altres pel·lícules amb més nominacions són ‘West Side Story’, d’Steven Spielberg, ‘Dune’, dirigida per Denis Villeneuve, i ‘Belfast’ Kenneth Branagh. “Jo crec que ‘Dune’ guanyarà molts premis tècnics, però ho té molt difícil com per ser una rival potent en els premis importants”, apunta la crítica. De Fez troba a faltar que el seu director no estigui nominat. Pel que fa al llargmetratge d’Steven Spielberg, estima que potser a escala interpretativa guanya algun premi, però li sembla estrany que doni la sorpresa aquella nit.

I què pensa l’experta de ‘Licorice Pizza’? És la seva favorita, però sap que no té cap opció, potser al millor guió: “és una pel·lícula que ho té molt complicat.” Desirée de Fez ha trobat a faltar una nominació pels dos actors Alana Haim i Cooper Hoffman. Ho aconseguiran un altre any?