Enlaces accesibilidad
Renfe

Restablert el servei ferroviari al Maresme després que el fort onatge descalcés la via

  • L'insistent temporal de llevant va descalçar la via i va obligar a tallar les línies R1 i RG1 entre Malgrat i Pineda de Mar
  • Un atropellament mortal a Calella ha complicat el servei durant prop de tres hores
  • El president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, reclama a l’Estat inversions urgents

Per

La circulació ferroviària entre Malgrat i Pineda de Mar ha quedat restablerta, segons ha informat Renfe. El servei ferroviari de la línia R1 de Rodalies i de la RG1 es va suspendre aquest diumenge després que el fort onatge descalcés la via entre aquestes localitats del Maresme.

Adif ha finalitzat les tasques de reparació aquest dilluns cap a les 5.20 hores i això ha permès recuperar la circulació. D'altra banda, arran l'incident, el Maresme ha reclamat inversions "urgents" per tractar d'evitar les afectacions dels temporals a la xarxa ferroviària de la zona.

L'onatge va descalçar la via i va obligar a tallar l'R1

El fort onatge dels darrers dies ha descalçat la via de l'R1 entre Pineda i Malgrat de Mar, cosa que ha obligat a tallar la circulació de trens. La incidència es va rebre a les 07.30 hores d'aquest diumenge i afectava també l'RG1 (L'Hospitalet de Llobregat-Figueres/Portbou per Mataró). Es va establir un servei alternatiu per carretera amb autobusos entre Pineda de Mar i Blanes.

A més, un atropellament mortal a Calella poc després de les 11.00 hores a l'alçada del càmping Roca Grossa va dificultar les tasques de recuperació de la circulació de trens. Per això, aquesta va quedar interrompuda durant prop de tres hores entre Calella i Sant Pol, i el servei per carretera es va allargar entre Blanes i Arenys de Mar. A les 13.45 hores d'aquest diumenge es va poder retirar el cadàver de les vies i es va recuperar la circulació de trens entre Pineda de Mar i Arenys de Mar.

El Maresme reclama inversions urgents per limitar les afectacions dels temporals a la xarxa ferroviària

El president del Consell Comarcal del Maresme i alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot, reclama a l’Estat inversions urgents per evitar que incidències com aquesta siguin cada cop més habituals. “Avui ha estat a Santa Susanna, però durant el temporal Glòria va ser a Tordera i Palafolls. O s’inverteix o aquests problemes vinculats al canvi climàtic succeiran cada cop amb més freqüència”, ha alertat.

Segons l’alcaldessa de Malgrat, Sònia Viñolas, cada cop que hi ha temporal el mar es menja part de la costa i ja es veia des de fa un parell de setmanes que podria passar el que finalment ha passat, perquè les onades anaven descalçant. Aquí, ha recordat que els geòlegs fa anys que alerten que “tot això avança i serà inviable” si no es prenen les mesures adients.

També han reclamat a l’Estat que “repensi” tot el mapa d’infraestructures de la comarca i que aposti pel trasllat de l'R1 a l’interior, on no estaria tan exposada als temporals.