Enlaces accesibilidad
Pla d'ajudes

Els llogaters relcamen una limitació permanent dels preus

Per
El propietaris se senten discriminats per la limitació dels lloguers

Ni els llogaters, ni els propietaris es mostren satisfets amb la mesura extraordinària aprovada pel Consell de Ministres per intentar limitar l'abast de la crisi d'Ucraïna, també a l'àmbit de l'habitatge. Carme Alcarazo, portaveu del Sindicat de Llogateres demana que la limitació de la pujada dels preus vagi un pas més enllà del 2% acordada pel Govern fins al 30 de juny. Volen que sigui permanent. "Un pis no es veu afectat per l'augment dels preus de l'energia, i, per tant, es tracta només d'una excusa perquè els arrendadors puguin extreure encara més rendes dels llogaters", adverteix Alcarazo.

Els propietaris se senten discriminats

Mentrestant, els propietaris se senten discriminats. Asseguren que acumulen ja moltes restriccions en els últims mesos. El president de l'Associació de Propietaris de Finques Urbanes de Catalunya, Sergi Llagostera, adverteix que "Es tracta d'una mesura clarament discriminatòria i injusta pels propietaris. No té en compte que l'arrendador també rep els efectes de la inflació. Si a sobre li carreguem les conseqüències, encara l'estem perjudicant molt més."

L'objectiu segons el Govern

Els contractes es poden revisar un cop l'any per apujar el preu. Un augment que està vinculat a la pujada de l'IPC. Per això el govern ha limitat, fins al 30 de juny, aquesta pujada a un 2%. Una medalla que es pengen els socis de coalició de Sánchez. La ministra de Drets Socials, Ione Belarra celebra que “tenim un mercat de lloguer anormalment inflat i era fonamental posar fre a aquesta pujada i protegir els més vulnerables. No es poden permetre pagar l’any vinent 60 euros més al mes per la inflació”. Tots els arrendataris se'n podran beneficiar a partir de divendres, quan està previst que el pla de xoc entri en vigor.