Enlaces accesibilidad
Centre pioner

Mercabarna lluita contra el malbaratament alimentari amb el projecte 'Foodback'

  • L’objectiu és passar de les 1.500 tones d’aliments que es recuperen actualment a les 4.000 en cinc anys
  • Lluís Fatjó ha recordat que el 20% de la població no té accés a una alimentació saludable
  • El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de 10 entitats i de les 600 empreses del mercat central

Per
Mercabarna estrena un centre pioner per lluitar contra el malbaratament alimentari

Mercabarna fa un pas més en la lluita contra el malbaratament alimentari que va començar fa 20 anys. Aquest dijous estrena de la mà de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d'Acció Climàtica, Teresa Jordà, un centre pioner que permetrà un aprofitament més eficaç de fruites i verdures no comercialitzables anomenat Foodback. L’objectiu és passar de les 1.500 tones d’aliments que es recuperen actualment a les 4.000 en cinc anys.

Mercabarna crea Foodback per donar una segona oportunitat als aliments | Héctor Marín

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració i implicació de 10 entitats públiques i privades i de les gairebé 600 empreses del mercat central. A la inauguració hi han participat la consellera de Comerç de Barcelona i presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín, el president de Banc dels Aliments de Barcelona, Lluís Fatjó-Vilas i la directora de Relacions Institucionals amb Entitats de Fundació La Caixa, Joana Prats.

Lluís Fatjó ha recordat que el 20% de la població no té accés a una alimentació saludable, per això el triatge dels aliments el faran persones en situació de vulnerabilitat.

El trànsit de mercaderies per carretera està tornant a la normalitat

El Mercabarna torna a poc a poc a la "normalitat" després d'alguns episodis de desproveïment de productes per la vaga del transport de mercaderies. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha assegurat que malgrat les aturades que manté convocades la Plataforma en Defensa del Transport la situació tendeix a la "normalitat", i confia que aquesta entitat abandoni aviat la crida a les aturades. "Estem observant per les dades que s'està recuperant el trànsit dels vehicles pesants, que està entre un 97 i un 98%", ha anunciat.

Sánchez també ha donat suport a la mesura que contempla el decret aprovat al Consell de Ministres que permet als supermercats limitar el nombre de productes que pot comprar una sola persona per evitar acaparament com en els casos de la llet o l'oli. "Crec que l'important és que fem una crida a la responsabilitat i ens toca transmetre un missatge de tranquil·litat davant comportaments guiats pel nerviosisme".