Enlaces accesibilidad
Viatges

5 curiositats que potser no saps sobre l'Índia

  • L'Índia és un dels països amb més biodiversitat de la Terra
  • És l’Estat amb més concentració de població indígena del planeta
  • Tens el documental de 'Turisme rural al món' disponible a rtveplay.cat

Per

Dos homes banyen un elefant a un riu de l'Índia
Dos homes banyen un elefant a un riu de l'Índia

Que l’Índia és el segon país amb més habitants del món – hi viuen més de 120 milions de persones- després de la Xina ho sap tothom, però amaga moltes curiositats que possiblement et sorprendran.

Dones índies

Dones índies RTVE Catalunya

1. Un dels països amb més biodiversitat de la terra

El 33% de les seves plantes són endèmiques, és a dir, només creixen allà. A més, el 12,4% de totes les aus del planeta habiten en aquesta regió. La varietat de flora i fauna converteixen l’Índia en un dels països amb més biodiversitat del món.

Plantacions a l'Índia

Plantacions a l'Índia RTVE Catalunya

2. La seva població indígena

Aquest país asiàtic té la concentració de població indígena més alta del planeta. Encara hi ha grups tribals no contactats. Des de finals del segle XX s’han reconegut 300 tribus, que representen més del 7% de la població total.

Home d'una tribu indígena a l'Índia

Home d'una tribu indígena a l'Índia RTVE Catalunya

3. Un extens territori

L’Índia és el sèptim país més gran del món en extensió de terreny amb 3,29 milions de km2. La distància de nord a sud del país és com fer un viatge d’Espanya a Polònia. És de 3.400 quilòmetres. A més, gairebé tots els seus estats en què es divideix, tenen sortida al mar. L’Índia té 7.000 km de costa!

4. L’hinduisme, la religió majoritària

El 80% de la població índia es considera hindú i la segona religió més seguida és el budisme. Sabies que l’hinduisme és la religió més popular del món després del cristianisme i l’Islam? L’hinduisme s’inspira en la naturalesa com un dels principals objectes d’adoració i ha influït en nombroses tradicions que varien segons la zona de l’Estat.

Per exemple, a Kerala, al sud de l’Índia, es practica el kathakali. En aquest estil de dansa clàssica els cantants - sempre són homes - relaten llegendes hindús i els ballarins/actors les expressen en escena a través de passos, gestos amb les mans i amb les expressions de la cara. Sabies que els ballarins de kathakali aprenen a controlar els seus músculs facials i, inclús, alguns poden riure només amb una part de la cara?

Ballarins de kathakali, una dansa hindú

Ballarins de kathakali, una dansa hindú RTVE Catalunya

5. El seu passat colonial

El país va aconseguir la independència de l’Imperi britànic el 1947, però abans la regió havia estat colonitzada per altres potències. Alexandre Magne ja va intentar ocupar l’Índia. De fet, va arribar fins al nord-est de la zona, però va abandonar els seus plans de conquista per la resistència dels pobles. Va ser a partir de 1498 quan el navegant portuguès Vasco da Gama va arribar al port de Calcuta i va obrir la ruta marítima des d’Europa fins a l’Índia. Des d’aquell moment les expedicions europees van aprofitar les lluites entre els regnes autòctons per establir les primeres colònies.

Per exemple, Cochin és una ciutat de l’actual estat de Kerala. El 1503 els portuguesos van assentar allà la seva primera colònia. Anys més tard, Cochin va ser part de la colònia neerlandesa i finalment, britànica.

Si vols conèixer més sobre aquest país d’Àsia del Sud, pots veure el documental de ‘Turisme rural al món’ a rtveplay.cat.