Coques de recapte de calçots i de ceba i pebrot vermell
- La coca de recapte es pot fer de tot, però al Camp de Tarragona tenen la seva pròpia recepta. La Sílvia Abril aprèn a cuinar una coca de calçots i un altre de pebrot i ceba
- A Valls descobreix la diferència entre la salsa romesco i la de calçots
- Descobreix moltes més receptes a La Recepta Perduda
Els ingredients de la coca de recapte clàssica eren la ceba i el pebrot, i es podia acompanyar amb llonganissa o arengades. Actualment, s'ha diversificat molt i trobem per a tots els gustos.
Una de les claus d'una bona coca de recapte és la massa. En Jordi, del forn de Nulles, utilitza una massa mare natural que porta alimentant set anys, i la gent diu que fa el millor pa de la comarca.
Amb en Jordi, la Sílvia Abril prepara dues coques de recapte, una de pebrot vermell i ceba, i una altra de calçots, aprofitant que és l'època.
Coca de recapte
Ingredients | Preparació |
---|---|
|
|
En els darrers anys les calçotades han agafat una gran popularitat a Catalunya i a fora d'ella, però tal com ens recorda l'Isidre, un pagès de Valls que es dedica al cultiu del calçot, fins no fa massa, només en feien a Valls.
L'època de calçots va des de novembre fins al març, l'Isidre ens explica que el secret d'un bon calçot és que la cama blanca, que és la part que ens mengem, ha de tenir una longitud d'entre 15 i 25 cm, ha de ser poc fibrosa i molt dolça.
L'altre ingredient indispensable per una bona calçotada és la salsa. La salsa de calçots, que no és el mateix que la salsa romesco, i si no que els hi preguntin a la gent de Valls, es caracteritza per tenir una textura molt més densa.
Salsa calçots
En Francesc Invernón, el darrer guanyador del concurs de salses de calçots de Valls, ensenya a la Sílvia a preparar-la i ens dona la seva recepta.
Ingredients | Preparació |
---|---|
|
|