Enlaces accesibilidad
Sindicats i Educació

Cambray confia a arribar a un acord en donar resposta a "10 de les 14 demandes" dels sindicats

  • Ha continuat defensant l'avanç del calendari escolar perquè considera que "és una bona mesura per a l'alumnat”
  • Cambray ha defensat que els canvis per a la llei de política lingüística "reforcen el model d'escola catalana"
  • Els centres que vulguin tindran l'opció d'aplicar el nou currículum al "ritme que considerin oportú"

Per
Cambray defensa el nou calendari i confia a arribar a un pacte amb els sindicats

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez Cambray, ha comparegut en la Comissió d'Educació del Parlament, on s’ha mostrat convençut de poder arribar a un acord que tanqui finalment el conflicte entre el departament i els sindicats.

Malgrat no haver aconseguit un consens després de cinc dies d'aturades a les escoles, Cambray ha asseverat que està "convençut" que arribarà a un acord amb els sindicats perquè ha assegurat que ha "donat resposta a 10 de les 14 reclamacions" per a aplicar-les aquesta legislatura.

De fet, Pere Aragonès ha tornat a oferir als sindicats la seva voluntat negociadora. Assegura que mai abans s'havien invertit tants recursos en educació com ara. Tots els mestres que es van incorporar de forma extraordinària arran de la pandèmia continuen treballant. El pròxim curs cap escola que segregui per sexe rebrà finançament públic i el P2 serà gratuït. Mesures històriques, revolucionaries i transformadores. Per part del Govern hi ha tota la predisposició per arribar a un acord.

Calendari escolar

Cambray ha continuat defensant l'avanç del calendari escolar perquè considera que "és una bona mesura per a l'alumnat”. Aquest redueix les vacances d'estiu i beneficia als nens vulnerables que no tenen el mateix accés a les activitats d'estiu que la resta.

A més, ha recordat que no es modifiquen les hores lectives perquè al setembre la jornada de classes dels professors només serà al matí garantint, no obstant això, que tots els alumnes tinguin accés gratuït a les activitats d'oci de la tarda, així com a les beques menjador, fins a l'horari habitual de fi de l'escola.

Nou currículum

Paral·lelament, ha assegurat que els centres que vulguin tindran l'opció d'aplicar el nou currículum al "ritme que considerin oportú". Ha remarcat que formen part de "la llavor del canvi" del sistema educatiu.

Gratuïtat P2

El conseller ha destacat la "mesura de país" que suposa la gratuïtat del curs d'infantil 2 (abans P2) i, malgrat que la Generalitat cobreix essencialment la part que fins ara finançaven les famílies amb les seves quotes mensuals, ha assegurat que "els costos per a la gran majoria dels ajuntaments seran inferiors" dels que tenen actualment.

A més, ha manifestat el compromís de consolidar aquest finançament en els pròxims exercicis pressupostaris i ampliar-los a infantil 0 i 1.

Immersió lingüística

Quant a la situació de la immersió lingüística després de la sentència judicial del 25% d'ensenyament en castellà, Cambray ha defensat que els canvis proposats per a la llei de política lingüística "reforcen el model d'escola catalana i ofereixen protecció jurídica".