Enlaces accesibilidad
Barcelona Oberta

El comerç podria perdre 3.500 milions d'euros si continuen mesures com la ZBE

  • Barcelona Oberta creu que decisions com aquesta estan provocant una "desconnexió emocional" de la gent amb el centre de la ciutat
  • El 71% dels residents de la demarcació de Barcelona asseguren que cada cop és més difícil arribar a la ciutat
  • Tot i això, el sector econòmic espera que amb l'arribada de la Copa Amèrica de Vela, l'economia es vegi incentivada

Per
El comerç de Barcelona demana millorar la mobilitat

El centre de Barcelona ha perdut capacitat d'atraure visitants en els últims mesos. El president de Barcelona Oberta, Gabriel Jené, ha apuntat que no solament es deu a la pandèmia, sinó també altres factors "importants" com la continuïtat de la Zona de Baixes Emissions. En aquest sentit, el cap de l'associació comercial ha assegurat que el comerç de la ciutat podria perdre 3.500 milions d'euros si continuen aquestes mesures.

Barcelona Oberta xifra en 3.000 milions d'euros les pèrdues que poden generar les polítiques de mobilitat | Climent Sabater

Barcelona Oberta creu que decisions com l'eliminació de carrils o la implantació restrictiva de la ZBE estan provocant una "desconnexió emocional" de la gent amb el centre de la ciutat. Tot i això, el sector econòmic espera que amb l'arribada de la Copa Amèrica de Vela, l'economia es vegi incentivada.

Cada cop és més difícil accedir a Barcelona

El comerç de Barcelona podria perdre entre 2.800 i 3.500 milions d'euros de facturació si continuen les mesures aplicades per l'Ajuntament, segons un estudi que ha presentat l'associació de comerciants Barcelona Oberta. Segons una enquesta feta per elaborar aquest estudi, el 71% dels residents de la demarcació de Barcelona asseguren que cada cop és més difícil arribar a la ciutat, i afegeixen que si el temps de desplaçament augmenta una mitjana de 20 minuts, deixaran de venir.

Comerços tancats

De fet, a Barcelona ja hi ha 3.000 comerços tancats. En aquest sentit, els comerciants demanen mesures per incentivar el comerç i potenciar els visitants dels municipis metropolitans, que suposen un 28% de la facturació.