Enlaces accesibilidad
L'art traspassa fronteres

La pintora i il·lustradora Eva Armisén triomfa a Corea del Sud

  • Les obres d’Eva Armisén han captivat Corea del Sud
  • L’artista és molt coneguda al país asiàtic i al maig presentarà una nova exposició
  • Recupera el reportatge de 'Punts de vista' a rtveplay.cat

Per

Punts de vista - La pintora i il·lustradora Eva Armisén

Les obres de la pintora i il·lustradora Eva Armisén han captivat Corea del Sud. Durant dotze anys ha estat viatjant al país asiàtic, on és molt coneguda. “Noto que en l’àmbit emocional no estem tan lluny i la meva pintura arriba a aquesta emoció directament i crec que amb ells ha connectat”, explica l’artista a ‘Punts de vista’, programa disponible a rtveplay.cat.

Jo pinto quan m’emociona alguna cosa amb la fantasia de parar el temps

“Jo pinto quan m’emociona alguna cosa amb la fantasia de parar el temps i retenir aquest moment i tornar-hi quan vulgui i crec que ells han captat això molt bé”, ha afegit Armisén.

Eva Armisén, pintora i il·lustradora

Eva Armisén, pintora i il·lustradora RTVE Catalunya

La il·lustradora s’ha convertit en un fenomen, inclús les escoles treballen amb els seus dibuixos. Segons detalla la pintora, a Corea l’art i els infants van freqüentment a fires artístiques. “Està com molt obert a tothom i consideren que part creativa té un valor extraordinari.”, apunta la pintora.

Eva Armisén comenta que ha pogut exposar les seves obres pels carrers de Corea: “Jo sempre he defensat la pintura com a una cosa popular que havia d’apropar-se en lloc de tancar-se a llocs de difícil accés i allà sí que m’ha permès això”.

Noia coreana es fa una selfie amb una obra d'Eva Armisén

Noia coreana es fa una selfie amb una obra d'Eva Armisén RTVE Catalunya

Exposicions

Saragossa acull fins a l’abril “Alegría”, la mostra més gran que li han fet mai a Espanya. Hi ha més de 200 treballs exposats. “He intentat fer com un recorregut per tota la meva obra, que s’expliqués i que fos com una celebració de la pintura”, diu l'artistaa ‘Punts de Vista.

Corea del Sud acollirà al maig, i durant nou mesos, una nova exposició d’Armisén. Després de dos anys, a causa de la pandèmia, tornarà al país: “ho trobo molt a faltar”, assegura.