Enlaces accesibilidad
IM Mastery Academy

Polèmica a Badalona per un congrés de criptomonedes organitzat per una entitat sota sospita d'estafa

  • L'Ajuntament de Badalona demana al Joventut que no llogui el pavelló
  • La Policia Nacional va detenir el març passat a vuit responsables d'aquesta organització
  • Les promeses de diner fàcil han portat alguns joves a abandonar els estudis i fins i tot escapar-se de casa

Per
Polèmica a Badalona per un congrés de criptomonedes

Polèmica a Badalona per la celebració, aquest cap de setmana, d'un congrés de criptomonedes que organitza IM Mastery Academy. Aquesta entitat es troba sota sospita de muntar un entramat per cometre estafes piramidals on les víctimes són menors d'edat.

A dins del pavelló municipal hi ha prop de 10.000 joves vinguts d'arreu del món. Han pagat entre 200 i 300 euros per entrada. Alguns paguen una quota mensual per accedir als continguts de l'empresa i queden exempts del pagament si porten un parell d'amics. Pels experts, aquest model de negoci és el propi d'una estafa piramidal.

L'Ajuntament ha demanat al Joventut de Badalona que cancel·li el contracte d'arrendament del Palau Olímpic, i ha expressat el seu "profund desacord amb el fet que es llogui l'espai per a fer un ús extraesportiu per part d'organitzacions que estiguin sota sospita de possibles activitats irregulars".

En un comunicat, el consistori destaca que molts pares han denunciat "una presumpta captació dels seus fills menors d'edat", i justifica la seva oposició a la celebració de l'esdeveniment a partir de "les informacions que assenyalen que als tribunals hi ha una denúncia col·lectiva contra els seus promotors, en la qual s'acusa els responsables de l'organització de presumpta estafa piramidal amb relació a la inversió en 'trading' i criptodivises".

Tot i que el consistori és l'entitat concessionària del pavelló, fonts municipals expliquen que no tenen capacitat de veto per impedir aquest acte multitudinari.

El regidor i president de la Fundació Badalona Capital Europea del Bàsquet, Jordi Subirana, ha enviat una carta al president de la Penya per mostrar el seu total rebuig a la celebració d'aquest acte.

Per la seva banda, el club ha explicat que va rebre la sol·licitud fa uns mesos mitjançant un promotor d'esdeveniments de la ciutat i s'ha desentès del contingut del congrés.

El primer dia de l'esdeveniment s'han registrat cues als accessos al Pavelló Olímpic de Badalona

El primer dia de l'esdeveniment s'han registrat cues als accessos al Pavelló Olímpic de Badalona

Paral·lelament, el Joventut ha confirmat que continuarà cedint l'espai a l'organització, acusada d'operar amb tècniques sectàries per a captar joves, ja que "es limita a llogar el recinte en les condicions pactades amb el promotor en virtut del contracte d'arrendament subscrit".

Denuncien la impunitat dels promotors

L'Observatori Espanyol Sobre Derives Sectàries-RedUNE ja havia denunciat en un comunicat el passat mes de març la impunitat amb la qual opera aquesta organització, tot i que els seus principals responsables van ser detinguts el mes de març acusats d'estafar milers de joves a través de cursos virtuals sobre criptomonedes i transaccions financeres d'alt risc.

La fórmula era senzilla. Atreien joves vulnerables amb la promesa que obtindrien grans quanties de diners a curt termini si seguien els cursos que suposadament impartia IM Mastery Academy. Segons testimonis de pares recollits per l'associació antisectes, la captació ha portat alguns joves a abandonar els estudis i fins i tot a escapar-se de casa després d'entrar en contacte amb el grup.

L'esdeveniment d'aquest cap de setmana a Badalona, una de les maneres que fa servir l'organització per a captar nous socis, aplega joves de tota Europa i està prevista la presència del màxim líder de l'organització, el nord-americà Christopher Terry, segons ha alertat l'Observatori.