Enlaces accesibilidad
Novetat

Barcelona prohibirà fumar a les platges

  • L'Ajuntament treballa per modificar l'ordenança perquè estigui en vigor el mes de juliol
  • L'estiu passat es va fer una prova pilot a quatre platges i es va constatar un alt grau de satisfacció
  • El consistori ha recordat els efectes nocius per a la salut del tabac i pel medi ambient

Per
Barcelona estrena la seva temporada de platges amb la prohibició de fumar

Barcelona estrena aquest dissabte la seva temporada de platges i ho fa amb una novetat: en cap d'elles es podrà fumar. L'Ajuntament treballa per modificar l'ordenança perquè estigui en vigor el mes de juliol després de la prova pilot que va fer l’any passat en quatre dels espais i que va tindre una valoració de 8,2. L’Ajuntament ha recordat els efectes nocius per a la salut del tabac, però també per al medi ambient pels residus que deixa.

Barcelona prohibirà fumar a totes les platges aquest estiu | Maite Boada

La prova constata la presència molt reduïda de burilles

Després que l’estiu passat es fes una prova pilot, el consistori vol estendre ara la prohibició de fumar a tot el litoral barceloní. La valoració que es va fer de la prova va ser d’un 8,1 a les platges on encara es podia fumar i d’un 8,2 a les que ja eren sense fum. El regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia, ha apuntat que després de la prova es va constatar una presència molt reduïda de burilles i un grau de satisfacció molt elevat.

En l’enquesta que es va fer als usuaris sí que es va fer èmfasi que potser calia més informació i que seria més fàcil que la mesura fos coneguda si fos extensiva a totes les platges, que és el que es pretén fer aquest estiu.

L'Ajuntament confia que s'aprovarà

El consistori ja ha iniciat els tràmits per reformar l’ordenança i ja ha passat per la fase de consulta prèvia. Entre l’abril i el juny es farà ja una campanya informativa i de sensibilització i l'Ajuntament confia tenir el suport suficient per aprovar-la.