Enlaces accesibilidad
Receptes d'hivern

Arròs amb costella ibèrica i carxofa

  • A l'últim programa de la temporada, la Sílvia Abril demana ajuda a la Josefa del Prat, per preparar una recepta amb què sorprendrà alguns dels personatges més emblemàtics de la temporada
  • Cuinen un arròs del Delta amb costella ibèrica acompanyat de carxofes del Prat
  • Recupera totes les receptes de la primera temporada de La Recepta Perduda a RTVE Play Catalunya

Per
La Recepta Perduda - Arròs amb costella ibèrica

Per tancar la temporada, la Sílvia organitza un dinar a casa seva en què posa en pràcticaels trucs i els aprenentatges que li han regalat els cuiners i les cuineres amb què ha coincidital llarg de tots els programes. Prepara un arròs amb costella ibèrica acompanyat de diferents ingredients que ha anat descobrint als territoris on ha estat i convida alguns dels personatges més emblemàtics de la temporada per agrair-los la col·laboració que li han ofert.

Per fer aquest plat demana l'ajuda a la cuinera més totterreny que ha passat per "La recepta perduda", la Josefa. Experta apreparar càterings i grans àpats improvisats, és l'ajudanta perfecta perquè el dinar de la Sílvia surti bé. Mentre cuinen, la Sílvia li va explicant els diferents llocs on ha estat i les persones, productes i llocs que ha conegut. Finalment, quan arriben els comensals, entre riures recorden els moments més emotius i simpàtics de la temporada.

Arròs amb costella ibèrica

IngredientsPreparació
  • 400 g costella de porc ibèrica a trossos petits
  • 400 g arròs bomba
  • 4 carxofes
  • 3 grans d'alls
  • 1 ceba Figueres
  • 1 manat d'espàrrecs
  • 1 Pebrot verd
  • 1 Albergínia
  • Oli 0,4
  • 1 litre de brou d'au
  • Vi blanc
  • Sal
  • Pebre
  1. Salpebreu la costella i fregiu en una paella. Reservem.
  2. Peleu i talleu la ceba i els 3 alls en daus petits.
  3. Poseu una cassola amb oli al foc i afegiu-hi els alls.
  4. Deixeu-los que agafin una mica de color.
  5. Afegiu-hi la ceba.
  6. Deixeu coure el sofregit, primer a foc ràpid i al cap d'uns 10 minuts afegiu la resta de verdures tallades en trossos petits i abaixeu el foc.
  7. Si el sofregit queda sec, afegiu-hi una mica de vi o aigua. Deixeu-lo reduir. Repetiu l'operació cada cop que quedi sec.
  8. Poseu una olla amb el brou al foc fins que bulli.
  9. Afegiu al sofregit, les carxofes netes i tallades
  10. Deixeu-ho coure uns minuts més.
  11. Afegiu la costella al sofregit i tireu-hi l'arròs.
  12. Remeneu-ho fins que l'arròs s'impregni del sofregit.
  13. Aneu afegint el brou a l'arròs fins que el cobreixi i el deixeu bullir uns 7 minuts a foc fort i la resta a foc lent.
  14. L'arròs ha de bullir uns 16 minuts en total.