Enlaces accesibilidad

Barcelona envia al Donbass el primer hospital mòbil

  • El comboi permetrà donar primers auxilis o socórrer persones en estat crític a Ucraïna
  • L'empresa logística Fraluga va aconseguir convertir un remolc frigorífic en un hospital mòbil en una setmana

Per
L'empresa logística Fraluga transforma un remolc frigorífic en un hospital mòbil

Es multipliquen els projectes d'ajuda humanitària des de casa nostra cap a Ucraïna. Aquest dilluns ha sortit des de la Zona Franca de Barcelona la caravana humanitària molt especial en direcció al Donbass. Es tracta del primer hospital mòbil que permetrà donar primers auxilis o socórrer persones en estat crític.

Surt cap a Ucraïna el primer hospital mòbil de primers auxilis | Nuria Alcalá

És fruit d'una iniciativa privada entre els fundadors de l'empresa Fraluga, que es dedica a oferir places d’aparcament a camions, i que ha comptat amb el suport de les ONG Sonrisas de Ucrania i Chervona Kalyna.

Un remolc frigorífic transformat en hospital mòbil

Fran Luna, un dels propietaris de l'empresa, ens explica que va voler implicar-se des del primer moment després d'intentar-ho sense èxit en el cas de la crisi siriana. Ara amb l'ajuda de 2 persones més, van transformar un remolc frigorífic que no feien servir en un hospital mòbil.  Fa aproximadament 30 metres quadrats i consta de quatre espais: un quiròfan, una sala de cures, una d'hospitalització amb sis lliteres i una sala d'espera. I tot plegat en només una setmana.

400 litres d'aigua al sostre i un motor auxiliar completen l'equipament de l'hospital mòbil que ha sortit a les 6 de la tarda en direcció a la frontera polonesa, des d'on partirà fins a la regió del Donbass. Acompanyarà la comitiva un autobús humanitari, donat per una coneguda empresa de productes de neteja, destinat a la vacunació de civils de les zones més afectades.