Enlaces accesibilidad
Poca plantilla

Manca el personal al sector de la restauració i hostaleria per a l'estiu

  • Molts asseguren que la pandèmia ha provocat que alguns treballadors hagin optat per canviar de sector
  • A Platja d'Aro, el president dels hotelers afirma que és difícil trobar personal de neteja o cambrers
  • Els sindicats afirmen que molts treballadors han optat per reciclar-se cansats de condicions de treball precàries

Per
A Platja d'Aro, els restaurants i els hotels tenen problemes per cobrir la plantilla

Hotelers i restauradors alerten de la falta de personal de cara a la temporada d'estiu.  Molts asseguren que la pandèmia ha provocat que alguns treballadors hagin optat per canviar de sector. El portaveu de la Federació d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Xavier Guardià, ha volgut alertar de la "preocupant" falta de mà d'obra.

El sector de la restauració s'enfronta a la manca de personal | Gemma Esteba

A Platja d'Aro, a Girona, el sector també es troba amb el mateix problema per cobrir la plantilla. Lluís Moliner, president dels hotelers, afirma que és difícil trobar personal de neteja o cambrers. Un altre dificultat a què s'enfronten en aquesta zona és que tampoc aconsegueixen treballadors que parlin francès. Per això han iniciat converses amb un institut que ofereix un batxillerat en francès per reclutar joves durant la temporada d'estiu.

Molts treballadors opten per "reciclar-se".

Confien que els treballadors en ERTE que han sortit del marcat laboral per la pandèmia acabin tornant. Però els sindicats afirmen que molts han optat per reciclar-se cansats de condicions de treball precàries. L'única manera de revertir la situació, afirmen, és que la patronal sobri a negociar un conveni col·lectiu que dignifiqui la professió.