Enlaces accesibilidad
Fira de Circ de Catalunya

El Trapezi de Reus torna amb més de 20 espectacles

  • La Fira del Circ de Catalunya que se celebrarà a Reus de l'11 al 15 de maig
  • La companyia catalana Yldor Llach inaugurarà el certamen amb la coproducció "Ànsia per volar"

Per
Tornen les companyies internacionals al Trapezi de Reus

Reus en convertirà de l'11 al 15 de maig en aparador del millor circ contemporani amb la Fira Trapezi, que enguany oferirà una seixantena de representacions a diferents punts de la ciutat, tant sala com espais de carrer.

Muntatge inaugural

La companyia catalana Yldor Llach inaugurarà la 26 edició del certamen l'11 de maig amb la coproducció "Ànsia per volar", carregada de poesia visual inspirada en Joan Brossa i Marcel Duchamp. Altres presències destacades són les de Manolo Alcántara, Premi Nacional de Circ 2021 del Ministeri de Cultura, que estrenarà "Maña" o les companyies Eia amb "Nuye" i Flying Pinkis.

Un dels actes centrals serà la producció pròpia del festival, el Cabaret, que fusionarà diverses tècniques i artistes a dins d'una carpa amb capacitat per a 1.200 persones. El director artístic de Trapezi, Leandro Mendoza, ha afirmat que la programació d'enguany és bona i destaca d'aquesta edició que s'està fent un equilibri entre "l'històric i l'actualitat" de la fira.

Tornen les companyies internacionals

Aquesta edició marca el retorn de les companyies internacionals amb els quebequesos Barcode Circus Company que estrenen a Catalunya "Sweat and Ink", els brasilers Barnabó o el grup franco-belga Les P'tits Bras que clouran la programació el 15 de maig amb un espectacle d'acrobàcies aèries que ens farà viatjar al Barroc.

Reus es torna a convertir en epicentre del circ internacional

Reus es torna a convertir en epicentre del circ internacional

El Trapezi comptarà amb dos espectacles de Carla Fareny i Vivian Friedrich que fusionaran el circ amb l'artesania del fang i el vidre. Mentre que la fira professional tornarà a la presencialitat, acollint reunions, debats, formació i rodes de negoci.

Impuls pel sector del circ

El regidor de Cultura de Reus, Daniel Recasens, ha assenyalat que el Trapezi és imprescindible per al sector, per a la ciutat i per al públic, i ha aprofitat per a recordar que hi ha "treball pendent sobre l'estatut de l'artista" i que des de la fira s'han esforçat perquè els artistes no patissin els efectes de la pandèmia.

El Director del Institut Català dels Empreses Culturals (Icec), Miquel Curanta, ha destacat la necessitat d'un pla d'impuls per al sector del circ i que el Trapezi, amb la consolidació que suposa tenir un esdeveniment que ja té 15 anys, "s'ha convertit en una cita imprescindible".