Samantha Gilabert parla amb Cesc Escolà: "Escrivint poesia connecto amb els meus sentiments"
- En Cesc Escolà entrevista a la cantant Samantha Gilabert
- La Samantha parla de salut, d'escriure poesia i de la seva nova música
- Cada dissabte a les 11:30, un nou programa a La 2 i a RTVE Play
Aquesta setmana a Fitmés, en Cesc Escolà entrevista a la cantant i ex-companya d'Operación Triunfo, Samantha Gilabert!
Música i poesia
En Cesc obre la conversa amb una senzilla pregunta: “Com estàs?”. “Jo estic bé”, respon la Samantha, “en el sentit de que estic convençuda del que faig i com ho faig. Amb el meu equip tenim una relació molt bonica, on confiem els uns en els altres i ens recolzem, i ara estem fent música i més música!”.
“Estàs treient nous singles”, destaca en Cesc. “Música en català i en castellà, que vas combinant una mica com a declaració d'intencions. Explica'm!”. “Jo vaig fent música”, diu la Samantha. “Si ix en valencià, guai, i si ix en castellà, guai. Ahir vaig estar composant amb Àlex Pérez, que és català, i ens va eixir un tema en castellà”.
“Ell venia amb una idea, i jo la vaig escoltar i dir 'podem estirar el fil moltíssim i treure un tema de com em sent realment'. Perquè ara tota la gent del poble també em coneixen més, desprès de veure'm a l'acadèmia tots els dies, però realment mai hem tingut tant contacte. Jo segueixo sent la mateixa, potser els que heu canviat sou vosaltres, o heu canviat la meva percepció”.
“Fa uns anys, al 2015, vas treure un poemari: 'Temps'”, comenta en Cesc. “Fa poc has tret 'Mi refugio'. Com et surt aquesta inquetud pels poemes?”. “Jo tenia en ment que la poesia era com versos, rima antiga... Però després vaig descobrir una manera d'escriure poesia, i de llegir-la, que em va flipar”.
“Potser és una manera de desconnectar?”. “És una manera de desconnectar i, sobre tot, de connectar amb els meus sentiments”.
“'Mi refugio' és OT”, aclareix la Samantha. “El vaig escriure pràcticament dins. Vaig conèixer una Samantha que no coneixia, una súper-poderosa, que confiava moltíssim en ella mateixa a nivells que jo no sabia”.
Salut i esport
“Hem parlat de salut mental, però la salut física també és molt important”, subratlla en Cesc. “I en el teu cas, has tingut problemes de petita que has normalitzat molt, ajudant a molta gent pel camí. Explica-n's una mica l'experiència, perquè ningú ho sabia quan estaves a OT, i de sobte ens enterem de que tens una dificultat auditiva”.
“Jo ho vaig dir a la Noemí als càstings”, respon la Samantha, “però perquè crec que era necessari. Ni és cap mèrit, cantar com cante, ni és 'ai pobreta'”.
“I en què has ajudat a molta gent?”. “Jo ni sabia que podria passar, que podria ajudar algú, però m'han enviat missatges mares dient-me 'la meua filla no es volia posar els sonotones, i te'ls va veure a tu i ara sí vol”.
“De l'experiència OT què en treus?”. “Lo més positiu és estar a una acadèmia del nivell d'Operación Triunfo”. “A nivell crític, de hate, ho has passat molt malament?”. “Sí, perquè a mi no m'havia insultat mai ningú perquè sí! I de repent ixes i t'insulten, i et desitgen coses que no li desitjaries a ningú. Però em quede amb tota l'estima immensa que em donen els meus fans als concerts, a les firmes... És increïble, la veritat!”.
“Tema esportiu! Explica'm: abans feies esport? T'agradava?”. “Sí, jo sempre he fet esport!”. “I després de l'experiència OT, també has seguit amb un entrenador, no?” “Sí, i ara és com una forma de vida. Però perquè també em va molt bé. El canviar de feina m'ha suposat estrès! Cervicals, em feia mal el cap...”.
“Per tant la primera desconnexió teva podríem dir que és l'esport. L'altra podríem dir que és viatjar? La teva parella t'ajuda també!”. “El Flavio m'ajuda a desconnectar perquè és parella, és amic... És igual que quan estàs amb la família”.