Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Carles Riera: "El CatalanGate enterra la taula de diàleg"

  • El diputat de la CUP considera que ara "Pere Aragonès té una nova oportunitat" amb el cas d'espionatge
  • Carles Riera demana esperar si hi ha judici oral contra Laura Borràs: "Cap permissivitat ni a la corrupció ni a la repressió"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Carles Riera: "El CatalanGate enterra la taula de diàleg"

El secretari tercer de la Mesa del Parlament i diputat de la CUP, Carles Riera, afirma que amb el 'Catalangate' "si la taula de diàleg estava morta, ara està enterrada". Riera argumenta que és un instrument que només serveix als governs català i espanyol com a "pretext per continuar marejant la perdiu". El dirigent cupaire, un dels presumptament espiats amb Pegasus, assegura que "l'Estat és el responsable i el CNI és el coautor". D'aquí que assenyali al Govern de Pedro Sánchez com a "responsable en darrera instància".

El diputat de la CUP considera que el cas d'espionatge hauria de servir als partits independentistes per fer un defensa dels drets fonamentals i creu que ara Pere Aragonès té "una nova oportunitat" amb el CatalanGate de tornar-se a acostar als acords d'investidura.

En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, Carles Riera adverteix, en aquest sentit que estan "molt lluny" de les polítiques d'ERC i Junts i que ara no recolzarien la investidura: "El soci preferent no és la CUP de fa mesos, el soci preferent són els Comuns i cada vegada més els socialistes".

No hi ha unitat de l'independentisme

Carles Riera afegeix que el discurs d'Esquerra i de Junts per Catalunya són diferents en el seu discurs, però l'estratègia política és molt semblant i molt oposada a la de la CUP: "Junts és "el primer a córrer" per negociar els Jocs d'hivern i manté els acords amb el PSC a la Diputació de Barcelona". Riera diu que no hi ha una unitat independentista i que ERC i Junts estabilitzen al Govern i a les institucions espanyoles.

El diputat de la CUP manté que, mentre no es depurin responsabilitats, s'hauria de "tallar i congelar les relacions" amb una nul·la cooperació" i per no aportar estabilitat parlamentària. En aquest sentit, ha criticat la reunió de diumenge a Palau entre el ministre Félix Bolaños i la consellera Laura Vilagrà va ser "absolutament inútil": "Se li va donar una oportunitat al govern espanyol perquè intentés rentar-se la cara".

"Probablement votarem en contra del Pla de xoc contra les conseqüències de la guerra"

Dijous el Congrés de Diputats ha de votar el Pla contra la crisi generada per la guerra d'Ucraïna i el diputat de la CUP diu que "probablement" votaran en contra d'aquest pla: "Encara ho hem de decidir, però probablement no hi votarem favorablement. Riera argumenta que el Pla que fa pagar la crisi a les classes populars i carregar la crisi contra qui més la pateix".

La CUP no ha pres encara cap decisió sobre el cas contra Laura Borràs

Carles Riera demana esperar que l'obertura d'un hipotètic judici oral a Laura Borràs, per l'adjudicació irregular de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes, i diu que la CUP no ha pres encara cap decisió. Riera sí que diu que la formació independentista es mourà en un terreny delimitat per "cap col·laboració i cap permissivitat amb la corrupció o amb mala gestió dels recursos públics i tampoc cap col·laboració o permissivitat amb la repressió".