Enlaces accesibilidad
Música

David Carabén ens presenta 'L'aigua clara' de Mishima

  • El líder del grup ens presenta el seu darrer treball, i ens parla d'escriure durant la pandèmia, de ser un tastaolletes i del Barça.
  • "Compondre és un acte bastant solitari", sosté el cantant, guitarrista i compositor de Mishima.
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - David Carabén ens presenta 'L'aigua clara' de Mishima

David Carabén ens presenta L'aigua clara, el darrer treball de Mishima. En una entrevista al Cafè d'idees amb Gemma Nierga, desgrana algun dels temes del treball. Però el líder del grup també ens parla de com ha estat escriure durant la pandèmia, de ser un tastaolletes i del FC Barcelona.

Un àlbum pandèmic

Carabén destaca que treure un disc és "l'arribada a port", però també el moment en què fas "l'acte de comunicació". "Compondre és un acte bastant solitari", ha reflexionat sobre el procés. Després arriba el moment en el qual "t'obres" al grup i arranges els temes. "Intueixes que les coses poden anar bé o malament, però no en tens ni idea", destaca.

De segur, la pandèmia ha afectat la confessió d'aquest darrer treball de Mishima. El cantant, guitarrista i compositor de la banda reconeix que és un disc pandèmic, però va més enllà: defensa que aquesta situació que hem viscut és la "caricatura de cap a on anem com a espècie". "No és tant una excepció en la història", ha dit en referència al fet que ens ha posat davant del mirall com una societat que tendeix a recloure's, i que aposta molt per la pantalla i menys per la presencialitat.

Mishima arrancarà gira el pròxim 6 de maig a l'Auditori de Girona, una ciutat on han estrenat els darrers àlbums de la banda. "Estem molt contents que la gent no s'hagi cansat de nosaltres. Esperem retrobar-nos amb els nostres fans", ha dit sobre uns concerts que seguiran per Sabadell i el Poble Nou.

Més temes profunds, i algun de més complicat

Aquest treball durant el coronavirus també es reflecteix en alguns temes del disc, com a voltes quan reflexiona de l'enamorament a través de les xarxes i les pantalles, i també en una cançó com la de Mia Khalifa. Lliga la seva història amb el que les coses realment no són com ens pensem que seran o com s'expliquen. "Em va semblar molt inspiradora la decepció que tenia", reflexiona el cantant sobre qui va ser actriu porno durant tres mesos.

Entre els temes del disc també destaca una nova aposta per musicar el poeta Joan Vinyoli, titulat Ens creiem únics. "En cada poema que feia, ho posava tot. Recordava el moment que et creus faust, en què et creus més gran que la vida i que ho pots assolir tot", ha justificat el cantant sobre l'elecció d'aquesta obra.

Entre els temes per a tots els gustos, la majoria profundes: "Com més lectures en facis, més profund arribarà", ha dit. També n'hi ha de més complicats, com Por de mi. El compositor ha detallat quines lectures en podem fer, que es resumeix en l'acostament d'una persona a un animal, o a un element que se'ns escapa.

Un "tastaolletes"

Carabén també destaca per ser una persona polifacètica, rica en coneixements i en treball a diferents camps, un "tastaolletes", com ell es defineix. Considera que això té atribucions positives, però també negatives. "Això vol dir que penso que soc com un adolescent que encara ha de triar el seu destí", ha reflexionat al respecte.

El músic havia estat fent de realitzador a Barça TV, en un moment en què la música era una afició, que més endavant li va haver d'obligar a deixar la feina. "Estava molt feliç, però això era un somni que havia de provar", ha dit sobre una professió de la qual pot "més o menys" viure, i que ha de combinar amb el periodisme i altres projectes.

A més, Carabén va estudiar política en un moment que "fugia del dret", la carrera que va començar fent. Mentre es dirigia a la part més artística i filmogràfica, va decidir apostar per uns estudis que fossin "prou amplis" per "mantenir les possibilitats obertes".

Comissionat del 125è aniversari del FC Barcelona

En aquesta línia, també ha mantingut una forta vinculació amb el FC Barcelona, que comença amb el seu pare Armand Carabén, una figura important per a la història del club. El vocalista de Mishima ha estat escollit per ser comissionat del 125è aniversari del Barça, que se celebrarà l'any 2024. "Com a encàrrec, m'aclapara. Em sento molt afalagat, és una responsabilitat enorme", ha definit. A més, "és una història bonica" per seguir amb llegat del seu pare, per la qual se sent "molt honorat".

Tot i el moment difícil del club, tant esportiu com institucional, ha destacat que ja ha estat "moltes vegades en bancarrota": "Som una au fènix, en aquest sentit". El cantant ha tret ferro al moment i ha destacat l'estat de l'equip femení i que l'entrenador Xavi Hernández té "la recepta per tornar-nos al capdamunt de tot".