Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Míriam Nogueras: "Celebrem que ERC vegi la taula de diàleg congelada"

  • La portaveu de Junts al Congrés diu que cap membre del govern d'Espanya ha parlat amb ells sobre el CatalanGate
  • Nogueras: "Tots els informes del CNI" acaben en còpia al president del govern espanyol
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Míriam Nogueras: "Celebrem que ERC vegi la taula de diàleg congelada"

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés de Diputats, Míriam Nogueras, reclama de forma encesa la creació d'una "comissió d'investigació, assumpció de responsabilitats i dimissions" sobre el CatalanGate, a la vigília que es voti el reial decret del pla de xoc econòmic per fer front a la crisi provocada per la guerra d'Ucraïna. En aquest sentit, la diputada de JxCat ha advertit que "no seria dramàtic tombar un Reial decret". D'aquesta manera, avança el possible vot en contra de la seva formació.

En una entrevista al Cafè d''Idees amb Gemma Nierga, Míriam Nogueras espera les paraules d'aquest dimecres del president Pedro Sánchez al Congrés, una setmana després que esclatés el cas: "Volem una investigació de tot i de tothom, i que s'assumeixin responsabilitats". La diputada postconvergent ha recordat precisament que "tots els informes del CNI acaben en copia a la taula del President".

La diputada de JxCat manté que tots els partits independentistes han estat espiats i per això no es pot parlar de la victòria d'un partit concret: "Posem-nos d'acord, tenim un govern independentista que té un pacte amb un mandat clar". Sobre la decisió del Govern d'aparcar la taula de diàleg, Nogueras diu que l'única manera d'assolir la independència és posant-se d'acord: "Celebrem que els nostres companys s'adonin que la taula de diàleg no està congelada ja va néixer congelada".

Ningú de la Moncloa ha parlat amb ells

"Van intentar fer un Rajoy"

Míriam Nogueras afirma que la compareixença d'ahir al Senat de la ministra de Defensa, Margarita Robles, no va dir res i que el ministre de Presidència, Félix Bolaños, ni ningú del govern, han parlat amb Junts per Catalunya sobre el CatalanGate: "Van intentar fer un Rajoy, però el problema no s'ha tapat".

El Pla de xoc contra les conseqüències de la guerra

Aquest dijous el Congrés de Diputats votarà el Pla de xoc contra les conseqüències de la guerra i la portaveu de Junts per Catalunya, tot i que ha evitat aclarir el sentit del seu vot, ha deixat en evidència la seva poca predisposició: "Estem esperant a veure què fa aquest 'Gobierno'". Nogueras diu que el real decret no és "un Pla sinó una macedònia" de més 180 pàgines on hi ha "alguna mesura social imprescindible o la rebaixa del peatge de les elèctriques".

Míriam Nogueras diu, però que el Pla també inclou un pagament de 1.500 milions d'euros a Florentino Pérez o un crèdit de 225 milions d'euros per a les cinc grans elèctriques.