Enlaces accesibilidad
L'entrevista

Argimon planteja una quarta dosi de la vacuna a la tardor als majors de 80 anys

  • El conseller de Salut espera que la vacuna catalana d'Hipra es pugui aplicar en un any
  • Tot i que admet l'arribada d'un repunt de covid-19, Argimon aposta per "anar a la normalització de la nostra vida"
  • Entrevista al 'Cafè d'idees' | La 2 i Ràdio 4

Per
Cafè d'idees - Argimon anuncia la quarta dosi a la tardor als majors de 80 anys

El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Argimon, ha avançat que "segurament" els majors de vuitanta anys rebran la quarta dosi de la vacuna contra la covid-19 a la tardor d'enguany. En una entrevista al Cafè d'idees de La2 i Ràdio 4, ha assegurat que encara s'està estudiant quin tipus de vaccí s'inocularà. A més, ha posat en valor el gran resultat que ha donat una bona cobertura de la vacunació en la situació epidemiològica a Catalunya.

La vacuna catalana, gairebé a punt

Argimon ha valorat molt positivament la feina que està fent Hipra, la farmacèutica catalana que està desenvolupant una vacuna contra la covid-19. Ha destacat que tenen molta experiència contrastada en vacunació animal, on són líders mundials, i veu factible que pugui estar enllestida a finals de 2022. Un dels seus punts a favor és que poden assumir tot el procés: disseny, fabricació, regulació i distribució.

Calen més recursos i inversió

El conseller de Salut ha assegurat que una de les seves tasques és aconseguir més finançament per la sanitat catalana des de Catalunya, però especialment des del Govern central. Ha confessat que va acceptar entrar a l'Executiu català perquè va llegir la pàgina 14 de l'acord de legislatura signat entre Junts i ERC on s'establia un augment del pressupost sanitari. Confia que durant aquest any arribin més recursos.

En aquesta línia del finançament, ha defensat la continuïtat de la coalició del Govern català, amb Esquerra Republicana de Catalunya perquè considera que "està anant bé", encara que com a conseller de Salut, ha dit, caldrà veure "si es compleixen o no" els punts sobre el finançament en Salut que incloïa aquest acord.

A més, Argimon ha defensat insistir a Madrid per obtenir més recursos: "En el meu apartat, haurem de veure com apretem a Madrid".

O mascareta o certificat covid als vols

Argimon ha posat en dubte la necessitat de dur mascareta als vols interns espanyols quan la resta de països europeus la traurà a partir dilluns vinent. S'ha preguntat quin sentit té mostrar el passaport covid, si no és necessari posar-se la mascareta en un trajecte de dues hores, i ha insistit a mantenir un únic criteri a Europa.