Enlaces accesibilidad
Ampliar els combois

Renfe licita les obres per ampliar les andanes d'Arc de Triomf

  • L'ampliació de les andanes de l'estació d'Arc de Triomf forma part de les inversions de Rodalies per millorar el servei a Catalunya
  • Amb un cost de tres milions d'euros, Renfe ha licitat les obres per allargar les andanes uns 200 metres
  • Els treballs duraran uns deu mesos i també inclouran altres actuacions

Per
L'estació d'Arc de Triomf tindrà les adanes més amples

L'ampliació de les andanes de l'estació d'Arc de Triomf forma part de les inversions de Rodalies per millorar el servei a Catalunya. Així, amb un cost de tres milions d'euros, Renfe ha licitat les obres per allargar les andanes uns 200 metres i que permetran que els combois de la línia del Maresme tinguin capacitat de fins a 2.000 persones.

Els treballs duraran uns deu mesos i també inclouran altres actuacions com la instal·lació i la reubicació d'un nou ascensor i escala metàl·lica, la renovació a la millora d'encaminaments per a persones amb mobilitat reduïda i l'adequació i millores d'enllumenat i andanes.

Més places a les línies R1, R3 i R4

Les andanes més grans ampliaran l'oferta de places als trens de les línies R1, R3 i R4. Actualment, per l'estació d'Arc de Triomf hi passen al voltant de 25.000 persones, a més dels clients de les tres línies de Rodalies que hi passen.

D'altra banda, la retirada de l'anterior empresa adjudicatària va obligar a reiniciar tot el procés i s'ha aprofitat per incloure-hi altres millores.

Pla de millora de la xarxa

És conegut que des de fa temps Renfe està portant a terme una sèrie de treballs a la xarxa per millorar el servei i oferir més comoditat als usuaris. D'aquesta forma, a finals d'abril van començar les obres que van afectar l'R1, l'R4 i l'R8 i que tenien com a objectiu augmentar la freqüència de pas dels trens i millorar la via pública d'algunes estacions.

Una de les principals actuacions s'ha centrat en les operacions per posar en servei la nova estació de Rodalies de Sant Andreu Comtal i el trasllat de les vies d'ample convencional de l'R11 a l'interior de la futura estació de la Sagrera. Aquesta estació està en obres des del 2009 i recentment s'ha donat a conèixer que es preveu tindre-la acabada al llarg del 2025. Es tracta d'una nova estació intermodal que permetrà que diversos mitjans, com l'AVE, Regionals i Rodalies, puguin confluir.