Enlaces accesibilidad
Bones previsions

El sector hostaler defensa preus alts per atraure els clients de "qualitat"

  • El nombre de turistes a Catalunya recupera les xifres prepandèmia i se situa tan sols un 9% menys respecte al 2019
  • El Gremi d'Hotelers de Barcelona afirma que els preus dels hotels estan pràcticament igual que abans de la pandèmia
  • Els hostalers alerten que aquest estiu faltaran 50.000 treballadors en el sector

Per
El sector hostaler proposa una pujada de preus

En ple debat sobre el turisme a Barcelona, hotelers i el regidor de Turisme coincideixen en defensar preus elevats per l'allotjament per controlar la mena de visitants que arriben a la ciutat. Segons el president del Gremi d'Hotelers de Barcelona, Jordi Clos, durant la pandèmia s'han vist obligats a baixar el preu dels allotjaments i "quan aquest preu de mercat baixa el nivell de turisme que t'arriba és un nivell de turisme inferior".

Barcelona proposa augmentar els preus dels hotels pel turisme de qualitat | Maite Boada

"La gent que venia no és el client que volem a la ciutat", ha declarat Clos. Segons aquest, els preus dels hotels a Barcelona estan pràcticament igual que abans de la pandèmia, situant-se de mitjana al voltant dels 150 euros per habitació, entre 13 i 9 euros menys que el 2019. Ara proposen seguir amb els preus elevats per garantir que els turistes que vinguin siguin "qualificats".

Amb tot, el sector preveu bones xifres de cara a la temporada d'estiu amb una ocupació del 85% i gairebé el 100% dels hotels oberts a la ciutat. Només una desena d'establiments no han pogut sobreviure a la pandèmia.

Falta personal per l'estiu

Aquest increment de la demanda d'hotels ve acompanyat de la necessitat d'augmentar la plantilla de treballadors del sector turístic. Però els hotelers troben aquí un problema per la manca de gent interessada a treballar en aquest sector. I és que la pandèmia també ha afectat en aquest sentit, ja que una part dels treballadors s'han canviat de sector durant aquests dos últims anys. Ara, els hostalers alerten que aquest estiu faltaran uns 50.000 treballadors.

Segons un informe elaborat per Eurofirms Group, les empreses hostaleres avisen de la dificultat de trobar sobretot cambrers, el perfil més demandat segons l'estudi, amb un 30%, seguit d'ajudant de cambrer, amb un 8%. Segons dades del Ministeri de Seguretat Social, l'hostaleria és l'únic sector que compta amb 73.362 empleats menys que el febrer de 2020, la qual cosa li situa al capdavant en dèficit de treballadors.