Enlaces accesibilidad
A Ciutadella - Vila Olímpica

El metro es converteix en sala de parts improvisada

  • Aquest dimecres va arribar al món l'Àngel a la parada de Ciutadella-Via Olímpica de la línia 4
  • La mare del nadó, Cristina, anava cap a l'Hospital del Mar per donar a llum
  • Al lloc dels fets es trobava de casualitat una inspectora de Sanitat no va dubtar en ajudar-la

Per
Neix un nadó al metro de Barcelona

El metro de Barcelona ha estat testimoni d'una història amb final feliç. Aquest dimecres va arribar al món l'Àngel a tres quarts d'11 del matí. No ho va fer a casa ni a l'hospital, els llocs més habituals. Ho va fer a la línia 4 del metro de Barcelona, concretament a la parada de Ciutadella-Vila Olímpica. La protagonista d'aquesta història, Cristina, anava cap a l'Hospital del Mar per ser atesa perquè ja sentia contraccions i sabia que s'apropava el part. Quan va baixar del vagó, va començar a trobar-se malament.

A partir d'aquí, sap que no arribarà a l'hospital i demana ajuda als treballadors del metro, que l'acomoden al Centre de Gestió de l'Estació i avisen el Servei d'Emergències Mèdiques. De casualitat, al lloc dels fets es troba una inspectora de Sanitat que s'apropa per veure què passa i quan s'adona de la situació, no dubta en assistir la dona.

Casualitats: mateix lloc i mateixa hora

La inspectora de Sanitat es trobava a l'estació de Ciutadella-Vila Olímpica del metro quan li cau el telèfon a les vies. Es dirigeix al punt d'atenció al client per demanar ajuda als treballadors per tractar de recuperar el mòbil. I així és com es troba pel camí a Cristina, a qui es dirigeix i s'identifica com a inspectora sanitària i matrona.

Quan van arribar els serveis d'emergència, l'Àngel ja havia nascut i solament van haver de tallar el cordó que els unia i fer les cures necessàries. Tots dos han estat traslladats a l'hospital en bon estat.