Enlaces accesibilidad
Projecte olímpic

El Govern tancarà una candidatura en solitari als JJOO d'hivern "per quan sigui possible"

  • La consellera Vilagrà anuncia que el Govern tancarà en "les pròximes setmanes" una proposta tècnica pel projecte olímpic
  • "Unanimitat" entre les alcaldies del Pirineu per donar suport a la proposta tècnica de la Generalitat
  • El Govern manté que "l'únic que té sentit és la candidatura catalana" i recorda que ja han sigut "flexibles"

Per
El Govern tancarà una candidatura en solitari als JJOO d'hivern "per quan sigui possible"
El Govern tancarà una candidatura en solitari als JJOO d'hivern "per quan sigui possible"

El Govern tirarà endavant una candidatura catalana pels Jocs Olímpics d'hivern "quan sigui possible". La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s'ha reunit amb els alcaldes del Pirineu i ha constatat que el territori català està d'acord de "forma unànime" que "els Jocs són una oportunitat". En aquest sentit, ha anunciat que el Govern tancarà en "les pròximes setmanes" una proposta tècnica per una candidatura en solitari que presentarà "de forma immediata" al COE.

La consellera ha lamentat que "no s'hagi formalitzat la candidatura pel 2030", però afirma que ara "s'obre una altra etapa que té uns tempos més llargs" per a l'elaboració de la candidatura, i ha recordat que els tempos "els marcaran el COE i el COI".

Una candidatura en solitari

El Govern manté que "l'únic que té sentit és la candidatura catalana" i recorda que ja han sigut "flexibles". "Ara toca una candidatura catalana, amb les proves externes amb la col·laboració amb un altre país, però en tot cas, una candidatura catalana", ha conclòs la consellera.

El president de l'Aragó, Javier Lambán, ha declarat per la seva banda que, un cop es reprengui el projecte olímpic, que es faci "pensant en el Pirineu en conjunt", descartant una candiatura únicament aragonesa.

Pel que fa al procés participatiu al Pirineu, el Govern manté el seu "compromís ferm" per establir "quines són les prioritats" del territori. Vilagrà ha destacat que els Jocs d'hivern són un "accelerador" per a les inversions al territori i ha destacat el transport públic que arribi fins a la Cerdanya.