Enlaces accesibilidad
PAU

Un 97% dels estudiants han aprovat les PAU amb una nota mitjana de 6,85

  • Fins divendres, tenen temps per demanar revisió d'exàmens, si no estan d'acord amb les qualificacions
  • Les notes de tall per accedir a la universitat es publicaran a mitjans de juliol
  • Les proves, tal com les coneixem, canviaran d'aquí a dos anys cap a un model més competencial i menys memorístic

Per
Com serà la nova selectivitat? Proves més competencials i menys memorístiques

Els gairebé 40.000 estudiants que s'han presentat aquest any a la selectivitat ja poden consultar-ne els resultats, al portal d'accés a la universitat. Un 97% d'ells han aprovat les proves. Fins divendres, tenen temps per demanar revisió d'exàmens, si no estan d'acord amb les qualificacions. Els resultats finals se sabran el 8 de juliol.

Els 31.987 estudiants que han aprovat les PAU han obtingut una nota mitjana de 6,855. La nota mitjana d'accés a la universitat ha estat de 7,29. Les notes de tall, les que marquen la porta d'entrada a la carrera seleccionada, es publicaran a mitjans de juliol.

La secretària general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Cristina Gelpí, ha destacat “l’excel·lent organització i desenvolupament de les proves en el que suposava un retorn a la normalitat després de dos anys molt durs gràcies a la col·laboració i suport de totes les parts implicades”. La secretària general del CIC també ha valorat “el precís engranatge de les PAU com a mecanisme que permet ordenar i regular l’accés de l’alumnat als estudis universitaris”.

En aquesta convocatòria la nota PAU, les dues notes més altes són dos 10, que han obtingut un noi del Vallès Occidental i una noia del Baix Llobregat, que han cursat el segon de batxillerat a l’Escola Pia de Sabadell i als Salesians de Sant Vicenç dels Horts, respectivament.

Enguany hi ha 1.409 alumnes (1.242 el 2021), 853 noies i 556 nois, que rebran la distinció que atorga el Govern de la Generalitat als estudiants amb una nota igual o superior a 9 en la fase general de la PAU. Els distingits rebran del Govern de la Generalitat un diploma acreditatiu.

Nou model de selectivitat

Les proves, tal com les coneixem, canviaran d'aquí a dos anys cap a un model més competencial i menys memorístic. Coral Regí, directora de l'escola Virolai, durant més de 25 anys i una de les impulsores dels moviments 'Canviem el Batxillerat i Futurs de l'Educació', considera que és un bon canvi però encara insuficient. Recorda que els estudiants que es presenten treuen molt bones notes, però el problema és que només són un 30% del total.