Enlaces accesibilidad
Preus disparats

El preu de la gasolina baixa després de 9 setmanes

  • Aquest dijous la Benzina 95 costa 2,12 euros, el que suposa 1,3 cèntims menys que la setmana passada
  • En canvi, el preu del dièsel puja i marca un nou rècord a l'Estat: paguem 2,10 euros per litre
  • La barrera dels 2 euros es va marcar a principis de juny i, des d'aleshores, no ha tornat a baixar

Per
El preu de la gasolina baixa després de 9 setmanes

El preu de la gasolina baixa per primera vegada en nou setmanes, encara que de forma lleugera. Aquest dijous la Benzina 95 costa 2,12 euros, el que suposa 1,3 cèntims menys que la setmana passada. Tot i això, es manté per sobre els 2 euros. En canvi, el preu del dièsel puja i marca un nou rècord a l'Estat: paguem 2,10 euros per litre. És la quarta setmana consecutiva d’increment del preu. Una tendència que, segons els experts, es mantindrà durant l’estiu.

Les xifres preocupen les butxaques de la població, que veu com cada cop el cost de vida és més alt i que les mesures per fer front a la inflació. Tot i la bonificació de 20 cents. al preu del carburant aprovada per l'Estat, el preu del gasoil i de la gasolina continua sent inassumible per molta gent que ha perdut poder adquisitiu per la inflació.

El dièsel marca nou rècord

El preu del dièsel segueix la tendència a l'alça i ha marcat aquesta setmana un nou rècord a l'Estat, situant-se en els 2,10 euros el litre, un 1,16% més que la setmana passada. La gasolina, però, ha baixat lleugerament i s'ha situat en els 2,128 euros el litre, un 0,7% menys que la setmana passada. La barrera dels 2 euros es va marcar a principis de juny i, des d'aleshores, no han tornat a baixar.

L'executiu de l'Estat va aprovar la mesura dels 20 cèntims de bonificació amb l'objectiu de combatre l'escalada de preus, però, amb la tendència alcista de les últimes setmanes, ja ha quedat sense efecte. De fet, la pujada de preus dels carburants és un dels factors que ha provocat que la inflació al mes de juny s'hagi disparat un punt i mig, fins al 10,2%, la taxa més alta dels darrers 37 anys.