Enlaces accesibilidad
La Noguera

Estabilitzat l'incendi d'Artesa de Segre que ha cremat 130 hectàrees de massa forestal

  • 50 dotacions terrestres han treballat aquesta nit per mantenir el foc controlat
  • Els Bombers van demanar el desallotjament d’una masia i el confinament del nucli de la Força
  • L'incendi hauria començat en uns camps propers al quilòmetre 110,5 de la carretera C-14 a Artesa de Segre

Per
Nou incendi de vegetació a Artesa de Segre
Nou incendi de vegetació a Artesa de Segre

Els Bombers han donat per estabilitzat cap a dos quarts d'onze de la nit el foc d'Artesa de Segre (Noguera) que ha cremat 130 hectàrees de superfície (60 forestals, 67 agrícoles i 0,19 urbanes). Aquest matí, una desena de dotacions remullen el perímetre i revisen els punts calents.

El cap d'intervenció del cos d'extinció de focs, Francesc Boya, va indicar poc abans de les nou de la nit que la intensitat amb què havia començat l'incendi ja s'havia rebaixat i que l'àrea d'afectació estava perimetrada. Van actuar una seixantena de dotacions, 50 terrestres i 10 aèries, que van prioritzar primer el flanc dret, que avançava cap al nucli de la Força. Un cop frenat, l'objectiu va ser "perimetrar, rematar punts calents, refredar el perímetre i estabilitzar-lo".

Les condicions climatològiques de les darreres hores de la tarda i les primeres del vespre, quan va afluixar el vent i van pujar les humitats, van afavorir les tasques d'extinció.

D'altra banda, es van aixecar les ordres preventives de desallotjament i confinament del nucli de Força i del Monestir i Santuari Santa Maria de Refet.

Zona conflictiva

Recordem que fa unes setmanes també a Artesa de Segre, un altre incendi va cremar 2.700 hectàrees durant 8 dies.

El foc de Baldomar va ser un dels que, en un context de simultaneïtat d'incendis arreu de Catalunya, va exigir més esforços al cos d'extinció per contenir-lo.