Enlaces accesibilidad
Anul·lació del TC

La Mesa del Parlament manté la delegació de vot de Puig

  • L’organisme considera que l’anul·lació del TC no afecta la delegació de vot vigent
  • Vox, Cs i PPC demanen que es reconsideri la decisió i obliguen a suspendre el Ple
  • Borràs comptabilitza verbalment el vot, però no es registra al panell de la Cambra

Per
El Parlament manté el vot delegat de Lluís Puig

La Mesa del Parlament opta per tornar a tensar la corda amb el Tribunal Constitucional. El Ple d’aquest dimecres s’ha encetat amb l’anunci de la presidenta de la Cambra, Laura Borràs, de mantenir el vot delegat del diputat Lluís Puig, malgrat que el TC n’ha ordenat la seva anul·lació.

El portaveu de Vox, Joan Garriga, ha demanat la paraula per conèixer si s'havia acceptat el vot delegat de Puig i la presidenta del Parlament ha contestat que quatre diputats han delegat el seu vot en aquest ple, també l'exconseller.

La majoria independentista de la Mesa ha acordat, malgrat el contra del PSC-Units, acceptar verbalment el vot de Puig. No es veurà al marcador electrònic per no implicar els funcionaris de la Cambra. D'aquesta manera, tampoc es garanteix que finalment es pugui registrar oficialment a l'acta.

Suspensió del ple

Garriga ha anunciat que la seva formació ha presentat una petició de reconsideració contra aquesta decisió. El dirigent de Vox ha advertit que la delegació de vot de Lluís Puig no compleix els requisits de baixa paternal o malaltia que recull el reglament per delegar el vot: "Lluís Puig no està ni embarassat ni malalt, està fugit de la justícia", mentre que en un comunicat posterior ha anunciat que presentaran una querella contra els membres de la Mesa per desobediència.

Una petició de reconsideració que també han fet PSC, Cs i PP i que ha obligat a aturar el Ple per tornar a reunir la Mesa. L'organisme ha acabat tombant les 4 peticions. En el seu torn de paraula, el portaveu de Cs, Nacho Martín Blanco, ha criticat la "nova desobediència" als tribunals, i ha demanat suspendre el ple fins a conèixer l'opinió dels lletrats.

La primera votació en el ple ha estat la validació del decret d'integració dels centres educatius a la xarxa de titularitat de la Generalitat. Es manté la incògnita de si el vot de Puig es comptabilitzarà a l'acta i com es registra.