Enlaces accesibilidad
Preguntes freqüents

Ets positiu en covid i tens símptomes? T'expliquem com demanar la baixa

  • Si tens símptomes compatibles amb la covid pots demanar la baixa per internet a través de La Meva Salut
  • Una vegada se't concedeixi la baixa automàtica, al cap de 5 dies se't donarà l'alta

Per
Salut ha implementat de nou les baixes laborals automàtiques

Davant l'increment de contagis i per tal de descongestionar l'atenció primària, el Departament de Salut ha implementat de nou les baixes laborals automàtiques. A partir d'aquest 6 de juliol, les persones que tinguin símptomes compatibles amb la covid podran demanar la baixa per internet a través de La Meva Salut i rebre l’alta al cap de 5 dies de manera automàtica.

Ets positiu en covid i tens símptomes? T'expliquem com demanar la baixa | Mar Garcia i Álex Cabrera

Què necessites per demanar la baixa?

Per demanar la baixa per covid només necessites tenir simptomatologia compatible amb el virus. No caldrà presentar cap test ni prova per demostrar que es té la malaltia. Tampoc farà falta que t'adrecis al teu CAP, es poden fer els tràmits per Internet.

On la demano?

Les baixes es podran demanar fàcilment i ràpidament a través de l'aplicació La Meva Salut o de la pàgina web Cita Salut.

En l'apartat de "Cites, consultes i gestions, " dins de la secció "Destacats", tries "Baixa laboral: símptomes COVID-19". Després, a la secció de "Motius", tries "Baixa laboral". Si ho has fet bé, es desplegarà un nou formulari.

Passes a seguir al web La Meva Salut

Passes a seguir al web La Meva Salut

Aquest formulari també és senzill d'omplir. Primer, en el motiu de la baixa, tries "Símptomes de la COVID-19". Posteriorment, hauràs d'escriure els símptomes en qüestió dins del requadre per descriure el motiu de la baixa (per exemple: febre, tos, cansament, mal de coll, ulls vermells o irritats, dificultat per respirar...).

La Meva Salut; procediment per demanar la baixa

La Meva Salut; procediment per demanar la baixa

Tercer pas: hauràs d'indicar la data d'inici de la baixa: has de seleccionar el primer dia en el qual ja no vas poder treballar a causa dels símptomes descrits més amunt. Penúltim pas: posar el teu email. Una vegada ho tinguis absolutament tot, comprova que tots els apartats han estat ben omplerts i dona'l a "Sol·licitar".

La baixa serà notificada al pacient el mateix dia per SMS o per mail.

Quan em donen l'alta?

Una vegada se't concedeixi la baixa automàtica, al cap de 5 dies se't donarà l'alta també automàtica que t'arribarà per email, tret que vulguis allargar la baixa a causa que els símptomes persisteixen, o s'han agreujat.

I si passats els 5 dies segueixo amb símptomes?

En el cas de trobar-te malament, passats els 5 dies, t'hauràs d'adreçar al teu metge d'atenció primària perquè decideixi com procedir.

He donat positiu, però em trobo bé. Què he de fer?

Si ets asimptomàtic pots anar a treballar amb normalitat. La baixa només està indicada per les persones que presenten símptomes clars del virus. Això si, és important portar la mascareta en tot moment, sobretot en interiors, per prevenir l'expansió del virus.

La nova mesura serà temporal però no s'ha establert un termini de finalització.