Enlaces accesibilidad
Pla Alfa 3

La Generalitat tanca els parcs naturals de l'Empordà per risc d'incendis

  • Fins diumenge no es pot accedir als parcs del Montgrí, el Cap de Creus i el massís de l'Albera
  • El Govern activa el nivell 3 del Pla Alfa per les altes temperatures i el vent de tramuntana

Per
Alerta per risc d'incendis a l'Empordà

A partir d'avui, a Girona, no es pot accedir als parcs naturals del Montgrí, el Cap de Creus i el massís de l'Albera per l'elevat risc d'incendi.

Una mesura que s'ha pres, almenys fins diumenge, per les altes temperatures i pel vent de tramuntana que bufa a la zona. En total, una vintena de municipis de l'Empordà es troben en el nivell màxim d'alerta.

En total una vintena de municipis empordanesos estan en alerta per les altes temperatures i el vent de tramuntana que bufarà a la zona fins diumenge. Davant aquesta situació de risc extrem la Generalitat ha activat el que es coneix com el nivell 3 del Pla Alfa.

Màxima alerta per altes temperatures

Això implica, entre altres mesures, a banda de tancar l'accés als parcs naturals, també la suspensió de totes aquelles activitats que puguin suposar un risc d'incendi i es prohibeixen els treballs forestals i la cacera. Només per avui, ja s'han suspès 643 autoritzacions. Els agents rurals també augmentaran la vigilància en les zones sensibles amb l'objectiu de fer complir la normativa de prevenció d'incendis.

També fan una crida a no llançar burilles. Recorden que amb la sequera i el fort vent de tramuntana una cigarreta pot arribar a causar una catàstrofe forestal, i posen d'exemple l'incendi de la Jonquera del 2012 que es va saldar amb més de 13.000 hectàrees cremades i dues víctimes mortals. La causa del foc va ser una burilla mal apagada.

Per altra banda, els Bombers han donat ja per extingit l'incendi que va començar divendres a Castell d'Aro, al Baix Empordà i que ha afectat unes 70 hectàrees de vegetació.