Enlaces accesibilidad
Acord

Bolaños i Illa defensen el diàleg per no repetir l'enfrontament a Catalunya

Per
Bolaños creu que l'acord serà útil pel diàleg

El líder del PSC, Salvador Illa, i el ministre de la Presidència, Félix Bolaños, han defensat el diàleg perquè és imprescindible per no repetir la tensió i l'enfrontament a Catalunya, però reconeixen que el procés no serà "ni senzill ni còmode". Durant una Jornada de reflexió sobre seguretat que es fa aquest dissabte al matí a la seu del PSC a Barcelona, Bolaños ha defensat que l'acord metodològic acordat aquest divendres amb la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, és "política útil".

En aquest sentit, el ministre ha assegurat que l'acord "respon a allò que demanen els catalans" i ha considerat que la ciutadania vol que l'executi espanyol i el català siguin "valents" i que "totes les parts cedeixin amb un objectiu comú: que els catalans visquin millor". Les declaracions arriben després que aquest divendres, Bolaños i Vilagrà acordessin la reunió entre Pedro Sánchez i Pere Aragonès i la celebració de dues taules de diàleg abans que acabi l'any.

Acabar amb la confrontació

El líder del PSC ha destacat que l'acord és un pas important i necessari per aconseguir "una Espanya i una Catalunya sense confrontació i amb concòrdia". Ha avisat, però, que el procés de diàleg no serà "ni senzill ni còmode" i ha demanat per apostar per la negociació per assolir el reencontre i l'absència de confrontació. Illa ha reconegut, però, que encara queden molts passos per fer en aquest sentit.

D'altra banda, ha demanat a Aragonès una taula amb partits catalans com a "complement del diàleg amb el Govern". Illa també ha destacat "l'aposta del president del Govern, Pedro Sánchez, i els socialistes catalans pel diàleg", que creu que és l'únic instrument vàlid en les democràcies.

Negociació "amb garanties"

ERC creu que el document signat pel govern català i espanyol ha de permetre una negociació política "amb garanties" que es respectaran els drets democràtics per tal que no es repeteixin nous episodis de "repressió" contra el moviment independentista. L'expresident del Parlament, Roger Torrent, ho ha dit durant l'inici de la campanya '"Prou repressió. Amnistia, justícia i reparació".