Enlaces accesibilidad
Planeta R

Alternatives vegetarianes i veganes per reduir el consum de carn

  • El consum de carn al nostre país continua sent molt elevat.
  • La gran majoria de nosaltres és conscient que és important reduir el seu consum per millorar la nostra salut i per ser més sostenibles.
  • A 'Planeta R', la Martina ha tastat un bistec fet amb ingredients vegetals i l'ajuda d'una impressora 3D

Per
La Martina tasta un bistec vegetal fet amb una impressora 3D

La gran majoria de nosaltres és conscient que és important reduir el consum de carn per millorar la nostra salut i per ser més sostenibles. Tot i això, el consum de carn al nostre país continua sent molt elevat. Per aquest motiu, hi ha qui investiga altres opcions.

Barcelona, l'empresa Novameat vol reinventar la carn tal com la coneixem amb alternatives vegetals. A 'Planeta R', la Martina ha tastat un bistec fet amb ingredients vegetals i l'ajuda d'una impressora 3D.

L'Esther Plans, investigadora de Novameat, ens ha explicat que, per aconseguir aquest sabor, utilitzen "proteïna de pèsol groc, greix vegetal, fibres d'algues i aromes i colorants 100% vegetals". Són moltes les alternatives per poder baixar el consum de carn, aquí us proposem algunes.

Fonts proteiques

Una de les fonts proteiques més importants és l'ou. També és interessant fer combinacions de proteïnes vegetals com el llegum i els cereals, sobretot en cas de persones veganes. Finalment, consumir productes de soja com el tofu o el tempeh sempre serà una bona opció per reduir el consum de carn.

Planificació

La planificació és molt important. Fer un menú setmanal pot ajudar a mantenir una dieta equilibrada i a no llençar menjar. Consumint ous i llegums entre tres i quatre dies a la setmana acompanyat de cereals, fruits secs i llavors, podem reduir considerablement el consum de carn.

També hi ha opcions com establir un o dos dies sense carn a la setmana per rebaixar el consum. Tot i això, per canviar d'hàbits alimentaris, el més recomanable és acudir a un nutricionista per assegurar-se que la dieta és equilibrada i completa.

En cas de menjar carn...

Menjar menys quantitat el dia que toca i, sobretot, escollir un productor de ramaderia a petita escala sabent del cert que no està maltractant el bestiar ni sumant punts als que són, actualment, els grans contaminants del sector porcí i boví.