Enlaces accesibilidad
Incendi del Pont de Vilomara

Els veïns de River Park i les Brucardes es troben un rastre de desolació

  • 17 veïns de les urbanitzacions afectades per l'incendi del Pont de Vilomara no poden tornar a casa pels danys provocats pel foc
  • El cos dels Agents Rurals determina que l'incendi "va ser provocat" i l'autor "va saber triar on fer mal"
  • La majoria són de la urbanització River Park, que segueix sense subministraments de llum i aigua

Por
Els veïns de River Park es troben la urbanització arrasada pel foc

Mentre els bombers continuen treballant a la zona de l'incendi del Pont de Vilomara, al Bages, que ahir al vespre ja va quedar estabilitzat, els veïns desallotjats tornen les seves urbanitzacions arrasades per les flames. La més afectada ha estat la de River Park, on s'han trobat un paisatge desolador, amb cases i cotxes absolutament calcinats pel foc.

17 famílies amb la casa arrasada

La urbanització es troba a l'epicentre de l'incendi que es va declarar diumenge i van haver de sortir corrents deixant-ho tot enrere. Aquest dimarts veïns com l'Emília i la Maria han pogut veure per primer cop com han quedat les seves llars. "S'ha cremat tot, tot està negre, fa pena veure-ho" ens asseguren. L'Emília ens explica la por que va passar per poder fugir de les flames.

17 famílies no han pogut tornar, de fet, perquè han perdut casa seva. Es calcula que una cinquantena de cases han quedat malmeses pel foc. La majoria són de la urbanització River Park i aquest dimarts han hagut de dormir al centre habilitat al Pont de Vilomara. Mentrestant Endesa manté 188 abonats sense llum a la mateixa localitat i s'està pendent de recuperar el subministrament d'aigua potable.

L'alcalde de Pont de Vilomara i Rocafort, Enric Campàs, ha assegurat ja compten amb un agent d'assegurances voluntari que està ajudant a tots els veïns que pot de forma personalitzada. Insisteix que es declari com a zona catastròfica. Estan gestionant-ho amb la delegació del Govern i aquestes ajudes aniran especialment bé per les persones que no tenien assegurança. Campàs detalla que Serveis Socials està treballant per oferir allotjament més definitiu per a una vintena o trentena de veïns.  Preferentment en aquest mateix municipi, però estan veient opcions amb Consell Comarcal.

L'origen de l'incendi és intencionat

Els Agents Rurals treballen amb la principal hipòtesi que el virulent incendi ha cremat més de 1.700 hectàrees i destruir una vintena de cases, ha estat intencionat. El cap de l'Àrea Regional de la Catalunya Central del cos d'Agents Rurals, Jaume Torralba, ha explicat que aquest dimarts han determinat que l'incendi es va originar en dos punts molt pròxims situats al costat d'un camí en la riera de Santa Creu, on s'han trobat signes d'activitat humana que responen a la pauta de la intencionalitat.

La zona on va començar el foc està amagada a l'interior del bosc, a uns 3,5 quilòmetres de distància del Pont de Vilomara, segons ha explicat el responsable dels Agents Rurals, que porten la recerca de l'origen de l'incendi al costat dels Mossos d'Esquadra en una causa que ja està judicialitzada.