Enlaces accesibilidad
Escalada dels preus

Els sindicats acusen el Govern d'estar desaparegut davant de la inflació

Per
Clam sindical contra la inacció de la Generalitat per frenar la inflació

Creix el malestar entre els sindicats per “la inacció de l’executiu català” per combatre la inflació. Acusen la Generalitat d'estar absent davant les dificultats que pateix la ciutadania.

Comissions Obreres i UGT exigeixen que complementi les mesures del govern central i no descarten mobilitzacions si no posa en marxa un pla de xoc amb polítiques de despesa social per fer front l'escalada dels preus.

Bo social i gratuïtat del transport

Entre les peticions dels sindicats hi ha la d’implementar un bo social de 150 euros per compensar la pujada del preu de l'energia. També reclamen generalitzar la gratuïtat a tot el transport públic i ampliar la renda garantida perquè arribi a més persones. Unes propostes que es poden finançar amb el romanent de 800 milions d'euros de liquidació pressupostària de què disposa l'executiu català segons els sindicats.

Els líders d'UGT i Comissions, Camil Ros i Javier Pacheco, han fet aquesta denúncia en una roda de premsa conjunta que pot ser l'avantsala de les mobilitzacions que hi haurà a la tardor si la Generalitat no activa el pla de xoc.

Els dos líders sindicals han volgut exhibir unitat d'acció en una roda de premsa conjunta, i han acusat la Generalitat d'haver congelat el diàleg social més enllà de les reunions ràpides que hi va haver el mes de març tot just després d'esclatar la guerra a Ucraïna.