Enlaces accesibilidad
Sense llicència

Barcelona reclama a Airbnb suprimir les habitacions il·legals

  • L’Ajuntament adverteix que es lloguen sense llicència i amenaça amb 60.000 euros de multa
  • La plataforma respon que per molts amfitrions els ingressos serveixen de "salvavides" en plena crisi

Per
La plataforma Airbnb, torna a ser requerida per l'Ajuntament de Barcelona
La plataforma Airbnb, torna a ser requerida per l'Ajuntament de Barcelona

Barcelona exigeix a Airbnb la retirada de 4.102 anuncis d’habitacions compartides publicades a través seu web. L’Ajuntament va enviar aquest divendres un requeriment a la plataforma perquè desactivi els anuncis en el termini de quinze dies.

Adverteix que està publicitant allotjaments que no tenen cap tipus de llicència i, per tant, es tracta d’activitat turística il·legal. En cas de no fer-ho, el consistori es mostra decidit a sancionar amb 60.000 euros l’empresa.

Airbnb disposada a trobar una solució

La plataforma de lloguer d'apartaments turístics ha respost el consistori comprometent-se a eliminar les ofertes que no respectin la normativa a Barcelona. Airbnb confia a trobar una solució conjunta; i insisteix que sempre recorda als amfitrions que comprovin i compleixin amb la normativa local abans de publicar els anuncis.

En un comunicat aquest dissabte, Airbnb ha explicat ofereix una eina perquè puguin mostrar el seu número de registre, la qual cosa facilita la labor d'inspecció i identificació per part de les autoritats.

Ingressos per les famílies davant la crisi

En aquest sentit, ha assegurat que l'aprovació del Pla Especial Urbanístic d'Allotjaments Turístics "no té gairebé impacte en el negoci global d'Airbnb, però perjudicarà" a aquells que ofereixen 'home sharing'. Segons la plataforma, aquesta modalitat suposa per a la meitat dels amfitrions a la ciutat uns ingressos addicionals que els ajuden a mantenir la seva pròpia casa, especialment en moments on augmenta el cost de la vida.

La plataforma ha expressat la seva voluntat de ser "un bon soci de les comunitats" i recorda que de manera regular i voluntària dissenya mesures que ajuden els amfitrions a seguir les regles, com un nou pla integral que, entre altres punts, prohibeix les festes, fomenta l'ús de detectors de soroll i inclou un protocol de verificació postal obligatori.