Enlaces accesibilidad
A la Moncloa

Els consellers de Junts es queden fora de la taula de diàleg

  • Joan Ignasi Elena i Natàlia Garriga se sumen als consellers Vilagrà i Torrent
  • La reunió prevista a la Moncloa se celebra aquest dimecres a les 10 del matí
  • El Govern destaca la voluntat d'avançar en la "desjudicialització" del conflicte

Per
Estat i Generalitat concreten la tercera taula de diàleg

La taula de diàleg es reunirà finalment aquest dimecres a les 10 del matí a la Moncloa. La data no s'ha concretat fins a darrera hora. Abans el Govern ha anunciat que la delegació catalana tindrà una representació íntegrament formada per consellers d’Esquerra Republicana.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha anunciat que finalment la delegació catalana estarà encapçalada per la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i del conseller d’Empresa, Roger Torrent. També formaran part de la mateixa la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, i el d’Interior, Joan Ignasi Elena. En aquest darrer cas ho farà per designació expressa del president de la Generalitat, Pere Aragonès, que no assistirà a la trobada tal com es va acordar a la reunió de la Moncloa amb el president espanyol, Pedro Sánchez del passat 15 de juliol.

ERC pressiona Junts per complir amb el pacte de Govern

Per part del Govern espanyol, repetiran els ministres Félix Bolaños, Isabel Rodríguez, Yolanda Díaz i Miquel Iceta. Ho ha confirmat la mateixa portaveu, Isabel Rodríguez, en roda de premsa després del Consell de Ministres.

Tercera reunió

La data d’aquesta nova trobada de la taula de diàleg s'ha concretat a darrera hora. Estava marcada al calendari des de feia dies, però la mateixa portaveu del Govern insistia que s'estava pendent que tancar-la argumentant que “perquè hi hagi data hi ha d’haver acords”. Entre aquests destaca la intenció d'avançar en la desjudicialització del conflicte.

Una pista per on podrien anar aquests acords ens la dona el fet que s'incorpori la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, responsable dels projectes lingüístics. La portaveu de l'executiu central, Isabel Rodríguez, descartava, però que sigui, de moment, sigui possible la reforma del delicte de sedició com proposen els comuns.